Vinç sektörünün % 80'i TEVİD'de

Vinç sektörünün % 80'i TEVİD'de

Vinç sektörünün yaklaşık yüzde 80?ini oluşturan 6 firmanın kurduğu Tevid Derneği, sektörde tek bir ses olmak amacıyla yola çıktı.Elektrikli Vinç...

Vinç sektörünün yaklaşık yüzde 80?ini oluşturan 6 firmanın kurduğu Tevid Derneği, sektörde tek bir ses olmak amacıyla yola çıktı.

Elektrikli Vinç İmalatçıları Birliği Derneği  (TEVİD)  Genel Sekreteri Fevzi Sarıoğlu,  derneğin, bir güç birliği oluşturmak adına kurulduğunu ve bütün bürokratik işlemleri bitmiş fiilen faaliyetine geçtiğini söyledi.  Sarıoğlu, ?Derneğin esas amacı bu sektördeki merdiven altı üretimi minimuma indirmek ve sektör standartlarında üretimi sağlamaktır. Bunun içinde üyelerin kendi arasında bir güç birliği oluşturmayı amaçladık? şeklinde konuştu.

WİN Fuarına katıldı

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen WİN Fuarı?na ilk kez katıldıklarını belirten Sarıoğlu,hazırladıkları broşürlerle fuara gelen firmalara ve katılımcılara kedilerini tanıttıklarını ve yaptıkları toplantılarda sektörün diğer firmalarını bünyelerine katmak için derneklerini anlattıklarını dile getirdi.

?Amaç kaliteyi yakalamak?

 Derneğin amaçları arasında, sektörde kalite standartlarını yakalamak ve kaliteli insan gücünü oluşturmak olduğunu fiade eden Sarıoğlu, ?Elektrikli vinç imalatçıları olarak bir derneğimiz yoktu. Sektörün cirosunun yüzde 80?ini elinde bulunduran 6 firma ile birlikte bu yola çıktık. Dedik ki; sektördeki sorunları görerek bir araya gelelim belli bir üretim standardı oluşturalım. Yapılacak eğitimlerle belli bir insan gücü standardı yakalayalım. Daha çok ihracata yönelik bir güç birliği oluşturalım? açıklamasında bulundu. 

?Yeni üyeler bekliyoruz?

Derneğe üye olmak isteyen sektör firmalarını beklediklerini kaydeden Sarıoğlu, ? Yapılan başvurulardan sonra, her ay yaptığımız yönetim kurulu toplantılarında, belgeleri inceleyip, uygunsa onaylıyoruz. Firmanın bize beyan ettiği belgelerin asıllarını mutlaka ibraz etmesi gerekiyor. Yönetim kurulu onay verdikten sonra üyeliği kabul ediliyor ve bünyemize katılıyor? diye konuştu.

?Bilirkişi kurulu oluşturacağız?

Derneğin faaliyetlerine devam etmesi için belli bir aidat bedeli var diyen Sarıoğlu, ?Biz en azından kendi çatımız altına giren üyelerden belli standartlara uymasını bekliyoruz. Sektörde bir sürü firma var. Vaat ettiği kalitede ürün ortaya koymuyor. Bunun yanında orta vadede bir bilirkişi ekibi kurup bu ekibi sektörde vinç ile ilgili çıkan sorunlarda hakem gibi davranmasını, bu sorunlarda rapor yazmasını sağlayacağız. Özellikle bu söylediğim vinç kazalarında çok yaşanıyor ve büyük bir eksiklik olarak göze çarpıyor? ifadesinde bulundu.

İlk ziyaret Zafer Çağlayan?a

Deneği kurduktan hemen sonra ilk ziyaretlerini Devlet Bakanı Zafer Çağlayan?a yaptıklarını belirten Sarıoğlu,?Bakanımıza sektörle ilgili sorunları anlattık. Onların ve bizim neler yapabileceğimizi konuştuk. Bunun yanında vinç üretim standartlarıyla ilgili kendilerine bir belge takdim ettik. Kısa zamanda devletin de desteğiyle bir takım standardizasyona giderek sorunlarımızın çözümüne gitmiş olacağız. Bunun yanında, biz üyelerimizden ilk aşamada finansal açıdan aidat şeklinde bir destek bekliyoruz. Ayrıca, katılacak firmalardan manevi açıdan da katkı bekliyoruz. Onlar bize sürekli sektördeki yeni uygulamaları raporlayarak, sorunların çözümünde bize yardımcı olacaklar. Bizde gerekli mercilere giderek bu sorunları çözmek için girişimlerde bulunacağız. Böylece bir bilgi alışverişi de sağlamış olacağız? diyerek sözlerini tamamladı.

Cengiz TEPEBAŞ - KARA&DENİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.