PTT'den "oltalama mail" uyarısı

PTT'den "oltalama mail" uyarısı

PTT'den vatandaşlara çok önemli uyarı: "Bazı vatandaşlarımızın mail adreslerine şirketimiz tarafından gönderilmiş gibi virüs içeren 'oltalama mail'...

PTT'den vatandaşlara çok önemli uyarı: "Bazı vatandaşlarımızın mail adreslerine şirketimiz tarafından gönderilmiş gibi virüs içeren 'oltalama mail' gönderildiği anlaşıldı. Vatandaşların mağdur duruma düşürülmemesi için bu hususta gerekli dikkatin gösterin, şirketimizden geliyormuş gibi görünen bu tür maillere itibar etmeyin

PTT'den "oltalama mail" uyarısıPTT Genel Müdürlüğünce, bazı vatandaşların mail adreslerine PTT tarafından gönderilmiş gibi virüs içeren "oltalama mail" gönderildiği belirtilerek, vatandaşlardan, mağdur duruma düşmemeleri için gerekli dikkatin gösterilmesi istendi.

PTT'den yapılan açıklamada, PTT AŞ tarafından yapılan inceleme sonucu, bazı vatandaşların mail adreslerine PTT tarafından gönderilmiş gibi, virüs içeren "oltalama mail" gönderildiğinin anlaşıldığı ifade edildi.

Söz konusu maildeki linkte, Kuruma ait gönderi takip sayfasının kopyalanarak hazırlanan sayfa üzerinden "Adres Değişiklik Formu"nun indirilmesinin istendiği ve formun indirilmesi için tıklandığında dosya içinde bulunan virüsün (zararlı yazılım) kişinin bilgisayarına bulaştığı uyarısında bulunulan açıklamada, "Bu mailin PTT müşterisi olan veya olmayan vatandaşa gönderilerek vatandaşların mağdur duruma düşürülmemesi için gerekli dikkatin gösterilmesi, şirketimizden geliyormuş gibi görünen bu tür maillere itibar edilmemesi gerekmektedir" ifade kullanıldı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.