Kanal İstanbul'da yetki Topbaş'ın

Kanal İstanbul'da yetki Topbaş'ın

İBB Meclisi, Küçükçekmece Gölü ve Avcılar'a kadar uzanan havzanın imar planlarının hazırlanması için protokol yapılmasına, bunun için de İBB Başkanı...

İBB Meclisi, Küçükçekmece Gölü ve Avcılar'a kadar uzanan havzanın imar planlarının hazırlanması için protokol yapılmasına, bunun için de İBB Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verilmesine karar verdi.

Kanal İstanbul ve Avrupa yakasında kurulacak 500 bin nüfuslu olması planlanan 'yeni şehrin' inşaası için üst ölçekten alt ölçeğe kadar tüm imar planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanacak. İBB Meclisi, Küçükçekmece Gölü ve Avcılar'a kadar uzanan havzanın imar planlarının hazırlanması için protokol yapılmasına, bunun için de İBB Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verilmesine karar verdi.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

İBB Başkanı Kadir Topbaş'a protokol yapma yetkisi veren teklifle ilgili meclis oturumunda yapılan görüşmelerde, raporlar geç geldiği için yeterli inceleme yapamadıklarını belirten CHP grubu teklife red oyu verdi. Ancak teklif İBB Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi. Karara göre, Kanal İstanbul ve Avrupa yakasında 'yeni şehrin' kurulacağı 38 bin 500 hektarlık alanın imar planlarının İBB tarafından yürütülmesi için protokol yapılacak. İmar planlarının hazırlanması için gerekli protokolün yapılması adına İBB Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verildi.

ÜST ÖLÇEKTEN ALT ÖLÇEĞE DOĞRU PLANLAR HAZIRLANACAK

Topbaş'ın yetkilendirildiği protokolle, İstanbul'un anayasası olarak kabul edilen 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'nın ardından 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları hazırlanmaya başlayacak. İBB'nin iştiraklerinden Boğaziçi İnşaat Müşavirlik AŞ (BİMTAŞ) tarafından kurulacak bir ofisle alan belirlenecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesindeki Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ile BİMTAŞ arasındaki protokol gereği çalışmanın finansmanı bakanlık tarafından sağlanacak.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.