TÜRKİYE’DE, MAVİ BAYRAKLI PLAJ SAYISI ARTIYOR

TÜRKİYE’DE, MAVİ BAYRAKLI PLAJ SAYISI ARTIYOR

Merhaba,   Temiz denizi, çevreyi, plajları ve marinaları ifade eden Mavi Bayrak ile ilgili çalışmalar Türkiye’de, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma...

Merhaba,

 

Temiz denizi, çevreyi, plajları ve marinaları ifade eden Mavi Bayrak ile ilgili çalışmalar Türkiye’de, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı tarafından 1993 yılında kurulan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülüyor. Çalışmalar kapsamında her 15 günde bir olmak üzere tespit edilen sahil şeritlerinde analizler yapılıyor.

 

Son yıllarda Türkiye’de, Mavi Bayraklı plaj ve marina sayısında artış yaşanıyor. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 2005 yılında Türkiye’de 174 plaj ve 12 marina Mavi Bayrak ile ödüllendirilirken, bu rakam 2006 yılında 180 plaj ile 13 marina olarak sayfalara geçti. 2007 yılının ilk altı ayına ait rakamlar ise 235 plaj ve 14 marina. Artışın nedeni ise, turizme ve deniz temizliğine verilen önemin artması.

 

Mavi Bayrak, ülke turizminin gelişmesi açısından da ayrı bir önem taşıyor. Çünkü, tatil için gelen turist, mavi bayraklı plaj ve marinaları tercih ediyor. Gerekli standartları taşıyan plaj ve marinalara verilen Mavi Bayrak aynı zamanda bakımlı, donanımlı, güvenli bir çevreyi de temsil ediyor.

 

Ülke tanıtımında, deniz ve kıyıların temizliğinde, turist ve turizm gelirlerinin artışında Mavi Bayrak faktörünün önemli etkisi görülüyor. Bu etkinin sürdürülebilmesi için Mavi Bayraklı plaj ve marinaların sayısındaki artışın devam etmesi gerekiyor. Bunun için toplum olarak çalışmamız gerekiyor.

 

Sevgilerimle…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.