İtalya'da kamyoncular eylemde, sokaklar karıştı
Güneydeki lojistik abluka tedarik zincirini kesintiye uğratırken, Milano'da yaşanan yağmalama olaylarının ardından hükümet acil kabine toplantısı düzenleyerek kente asker konuşlandırma kararı aldı.
İtalya, birbirinden bağımsız ancak eş zamanlı ilerleyen iki toplumsal krizle mücadele ediyor.
Ülkenin güney bölgelerinde yakıt fiyatlarına karşı başlatılan kamyoncu protestoları lojistik zincirini felç ederken, Milano'da geçtiğimiz hafta sonu patlak veren hükümet karşıtı gösteriler yağmalama ve şiddet olaylarına dönüştü. Her iki gelişme de hükümeti hem ekonomik hem de güvenlik alanında acil önlemler almaya zorluyor.
Güneyde lojistik abluka: Kamyoncular direniyor
Kamyoncuların protestoları ağırlıklı olarak güney bölgelerde yoğunlaşıyor. Temel talep, hükümetin yakıt vergisi indirimlerini geri çekmesinin ardından dizel fiyatlarında yaşanan keskin artış. Napoli'deki kamyoncular bir haftadır gösteri düzenliyor ve bazı süpermarket lojistik depolarının giriş-çıkışlarını fiilen kapatarak tedarik zincirini kesintiye uğrattı. Sicilya, Puglia ve Calabria gibi bölgelerde de benzer yol kapatma ve malzeme boşaltmama eylemleri yaşanıyor.
Uzun süren abluka, Napoli ve Sicilya'daki bazı süpermarket raflarının boşalmasına, Calabria gibi yerlerde ise yakıt ve gıda kıtlığına yol açtı. Bazı belediyeler çöp toplama ve okul servisi gibi temel hizmetleri durdurmak zorunda kaldı. İçişleri Bakanlığı, polise yasa dışı yol kapatma eylemlerini engelleme talimatı verdi; polis 1.339 kişiyi tespit etti, 71 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu ve 500'den fazla aracın güvenliğini sağlamak üzere konvoy düzenledi. Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini'nin kamyoncularla görüşerek vergi indirimi ve sübvansiyon planlarını ele aldığı, hükümetin yakında ilgili destek kararnamesini onaylamasının beklendiği belirtiliyor.
LOJİPORT








Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.