Taksiler tek numarayla kapınızda

Taksiler tek numarayla kapınızda

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, "Sarı Teknoloji" dönemini başlattıklarını belirtti. Böylece bu sistemle taksicilerin...

Taksiler tek numarayla kapınızdaİzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, "Sarı Teknoloji" dönemini başlattıklarını belirtti. Böylece bu sistemle taksicilerin can güvenliğinin sağlanmış olacağını, müşterilerin de gönül rahatlığıyla yolculuk yapacağını dile getirdi. Tüm taksilerin, uydu aracılığıyla 7 gün 24 saat takip edileceğini kaydeden Anık, "Bu sistem, Türkiye’de bu kadar kapsamlı olarak ilk kez İzmir’de uygulanacak. Artık hem araç sahipleri hem de Odamız tüm araçlarımızı sürekli takip edebilecek" diye konuştu. Esnafın yıllardır can güvenliği konusunda endişeleri olduğuna dikkat çeken Anık, "Biz evimize ekmek götürebilmek için can güvenliğimiz olmadan çalıştık. Birçok arkadaşımız bu kutsal yolda şehit oldu. Araçlarımıza telsizler taktırdık, kabin uygulamaları başlattık ancak bu üzücü olayların üstesinden gelemedik. Teknoloji çağında yeni bir proje hazırladık. Artık her aracımız uydu aracılığıyla takip edilecek. Olası bir tehlike anında sürücümüz alarma basmasıyla hem ses ve görüntü kaydı başlayacak hem de durum güvenlik güçlerine bildirilmiş olacak. Birkaç dakika içinde olay yerine gelen güvenlik güçleri, araç içindeki ses ve görüntü kaydı ile şüpheliyi tespit edebilecek" dedi.

PİLOT UYGULAMA OCAK AYINDA 

Söz konusu sistemle esnafın can kaygısı taşımadan daha rahat bir ortamda çalışabileceğini kaydeden Celil Anık, "Sarı Teknoloji" projesinin vatandaş için de önemli faydalar sağlayacağını belirtti. Pilot uygulamaya ocak ayında belirlenecek bir durakta başlayacaklarını, sistemin bir yıl içinde tüm İzmir’de devreye gireceğini vurgulayan Anık, "Müşterinin herhangi bir olumsuzluğu anında bize ya da güvenlik güçlerine iletmesiyle araçlara anında müdahale edebiliriz. Unutulan bir eşyayı bulmak artık eskisinden daha kolay olabilir" dedi.

TEK TELEFONDA

Oda bünyesinde çağrı merkezi de kuracaklarını ifade eden Anık, "İzmirliler tek numara ile hem taksi çağırabilecek hem de taksilerimizde yaşadıklarını bizlere aktarbilecek" dedi. Çağrı merkezinin dünyanın birçok büyük şehrinde uygulandığına dikkat çeken Anık, yeni sisteme aşamalı olarak geçileceğini belirtti. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından oluşturulan projeye göre önce uydu takip sistemli navigasyon sistemi tüm araçlara takılacak. Çağrı merkezi de en kısa sürede kurulacak. Taksi durakları, park yerleri, araçların durak ile bağlantısı, araç takip sistemi ve elektronik ödeme çalışmaları yapılacak.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Çağrı merkezi tarafından yönlendirilecek taksilerin konumları, GPS ve navigasyon sistemi sayesinde LCD ekran üzerinden canlı olarak izlenecek. Navigasyon sistemi ile taksiciler, trafik bilgilerini ve çağrı merkezinden gelen iş taleplerini takip edebilecek. Herhangi bir tehlike anında, taksici alarm butonuna basarak merkeze sinyal gönderecek. GPS sayesinde aracın konumu ve araç içindeki kamera ve ses sistemi dolayısıyla görüntü merkeze ulaşacak. Çağrı merkezi ile müşteri belirlenecek tek numaradan taksi çağırabilecek. Sistem kendisine en yakın taksiyi yönlendirecek. Müşterinin internet üzerinden de taksi talebinde bulunabilmesi için çalışma yapılacak.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.