Skoda Superb’in çekim gücü

Skoda Superb’in çekim gücü

Aşağıdaki satırları okuyunca bir trafik magandası olduğum izlenimine kapılabilirsiniz. Kesinlikle böyle değil. İnanın çok kuralcı ve nizami araç kullanırım....

Aşağıdaki satırları okuyunca bir trafik magandası olduğum izlenimine kapılabilirsiniz. Kesinlikle böyle değil. İnanın çok kuralcı ve nizami araç kullanırım. Ama her ne hikmetse Superb’in çekim gücü her defasında bana bunu yaptırdı.

Superb  1.6 TDI Elegance’ın, standart araçlardan daha büyük olduğunu biliyordum ama evimden kendi  sedan aracımın yanına park ettiğim Superb’ye bakıp ve benimkinin yavru bir araba boyutunda olduğunu görünce daha iyi anladım.

 Skoda Superb’in çekim gücüDIŞ GÖRÜNÜM

 Firmanın yeni logosu kaputun ucunda yerini alırken, yeni ızgara tasarımı, Led gündüz sürüş lambaları içeren Bi-Xenon far yapısı, tamponun alt kısmında bulunan paralel krom şeritle buluşan sis farları sportif görünümü desteklediği kadar ağır başlılığı da koruyor.

Aracın yan tarafına geçtiğimizde ise kararlı ve keskin çizgilerle tasarımın devam ettiğini görmekteyiz. Superb’in arka kısmına geldiğimizde ise ters “C” lerden oluşan led stoplar makyajdan nasibini almış olarak gözümüze çarpmakta.

İÇ GÖRÜNÜM

Bu arabanın iç kısmındaki her noktanın kesinlikle bir konfor abidesi olduğu söylenebilir. Superb, sürücü için de, yolcu için de gerçekten çok rahat bir otomobil. Tabiri caizse yayıla yayıla oturuyorsunuz.  Ön ve arka

koltukların konforu ve diz mesafesi mükemmel.   Aracın kumanda kontrollerinin kullanımı basit ve kaliteli. Skoda Superb modelinde kullanılan Maxi-Dot ekran ile sürüş istatistikleriniz ve otomobille ilgili sensörlerden alınan bilgileri anında ekranda görmeniz mümkün.  Kol dayama ünitesi konforunuzu perçinliyor. Ama, bu kadar ayrıntı planlanırken, niçin küçücük bir USB girişi ihmal edilmiş diye de sormadan edemiyor insan…

Ön koltukların oturma pozisyonu aracın her köşesine hakim olmasını sağlıyor. Zaten bu rahat koltukları her yöne hareket ettirmeniz mümkün. Ön yolcu koltuğunun arkadan kontrol edilebilmesi, Superb modelinin yeni bir özelliği. Böylece, ön yolcu koltuğu kullanılmıyorsa, arka koltukta oturan yolcu hızlı ve kolayca dilediği şekilde öndeki koltuğu ayarlayabiliyor.

Aynalar ve görüş açısı gayet başarılı. Otomatik olarak katlanan yan aynalar, araç kilitlendiğinde aşağı doğru eğilerek hasara karşı korumaya alınıyor.

Otomobilin iç kısmında bulunan eşya gözleri fazlasıyla yeterli durumda. Kapı içindeki şemsiye gözü bir Superb klasiği arka koltukların arasında açılan kol dayama uzun yolculuklarda çok faydalı ve içinden çıkan içecek tutacakları iyi düşünülmüş. Yan arka camlarda ve arka camdaki perdeler ise güneş ışığının rahatsız edici etkilerinden kurtulmamızı sağlayarak ya da dış ortamla ilişkimizi azaltarak kendimizi daha huzurlu hissetmemize yardımcı oluyor.

BAGAJ

Yeni Superb sizi her anlamda çevreleyen bir otomobil olmasının yanında, sunduğu geniş saklama alanları konusunda da oldukça cömert. Bagaj bölgesinde kullanılan patentli ‘‘TwinDoor’’ sistemi, lüks bir sedan olan Superb’i birkaç saniye içinde arka camıyla beraber açılabilen bir ‘‘hatchback’’ formuna sokarak eşyalarınızı kolayca yüklemenizi sağlıyor. Superb’te erişilen 565 litre/1670 litrelik net bagaj hacmi, TwinDoor sistemi ile birleştiğinde uzun yolculuklarınızda ihtiyacınız olabilecek en küçük detayı bile arkanızda bırakmamanız için ideal bir alan sunuyor.

YAKIT-YOL

Yakıt ortalamaları böylesine ağır bir araç için gerçekten çok şaşırtıcı. Şehir içi karışık kullanımımızda, İstanbul trafiğine rağmen 6,5 litre düzeyinde kalan araç, otoyol kullanımında 5,5 düzeyine gerilerken biraz daha sakin sahil yolu kullanımında 4,7 seviyesine inerek başarısını kanıtladı. Skoda Superb’nin yakıtındaki bu tutumu büyük bir övgüyü hak ediyor.

Viraj kabiliyeti cüssesinin altında kalmayan bir otomobil Superb. Frenler ise konforla uygun bir şekilde ayarlanmış. Pedala yaptığınız ufak dokunuşlar aracı konforu en az etkileyecek düzeyde frenleme yaptırarak yavaşlatıyor.

PARK

Akıllı park desteği, otomobilin herhangi bir engele göre gerçekleştirmek üzere olduğu harekete bağlı sesli ve görsel sinyaller veriyor. Böylece, geri vitesteyken ön tarafta bulunan engeller için gereksiz yere uyarı verilmemiş oluyor. Yine de, park etmeyi mümkün olduğunca kolay hale getirmek istiyorsanız, 2. nesil otomatik park pilotu sizin için en iyi seçenek. Sistem, yan yana veya arka arkaya park etmiş araçlar arasında uygun bir park yeri seçer ve hatta arka arkaya park etmiş araçların arasından sizi çıkarabilir. Paralel park yerinin araçtan 60 cm daha uzun olması yeterlidir.

SONUÇ

Son söz SuperB modeli gerçekten etiket fiyatının hakkını sonuna kadar veriyor. Bence bu fiyat aralığında otomobil almayı düşünenler kesinlikle bir Skoda bayisine uğramalılar.

Skoda Superb’in çekim gücüÖZETLE

Motor: Silindir hacmi (cm3) 1598

Azami hız km/sa 193

0-100 km/sa 12.2

Yakıt tüketimi:

Şehir dışı (lt/100 km) 4.1

Şehir içi (lt/100 km) 5.5

Ortalama (lt/100 km) 4.6

 Fiyatı: 90.700

Selçuk ONUR - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.