Şehrin en çok merak edileni: CİTAN

Şehrin en çok merak edileni: CİTAN

Mercedes-Benz’in ‘şehrin yeni kahramanı’ sloganıyla lanse edilen hafif ticarisi Citan’ı test ettik. 3 günlük süre sonunda aracın fonksiyonel özelliklerini...

Mercedes-Benz’in ‘şehrin yeni kahramanı’ sloganıyla lanse edilen hafif ticarisi Citan’ı test ettik. 3 günlük süre sonunda aracın fonksiyonel özelliklerini bir kenara koyarsak,  en çok aklımızda kalan meraklı bakışlar ve aracı daha iyi tanımak için sorulan sorulardı…

İlk bakışta emsali olan diğer hafif ticarilerle aynı gibi görünse de, birçok özelliğiyle öne çıkan bir araç Citan. Aracı tanımaya çalışan meraklı kişilerden birinin dediği gibi “Bunun diğerlerinden farkı ortasındaki yıldız.” Ama,  fark sadece yıldızın oraya yerleşmesiyle kalmamış; Mercedes’in hava, kara ve denizi simgeleyen yıldızı, markanın tüm gereklerini araca taşımış.

Yıldızı görmeyeceğiniz bir açıdan baktığınızda herhangi bir hafif ticariden farkı olmadığını düşünebileceğiniz araca oturduğunuzda farkı fark ediyorsunuz. Koltuk konforunu görünce, bir hafif ticari araçta oturduğunuzu unutuveriyorsunuz. Citan, tüm bu konforun yanı sıra çok fazla şeyi yanınızda götürmenize de imkan tanıyor. Katlanabilir arka koltuk sırasının ve katlanabilir ön yolcu koltuğunun kombinasyonu sayesinde yükleme uzunluğunu 2.8 m'ye kadar genişletilebilmeniz mümkün.

Şehrin en çok merak edileni: CİTAN

Citan; sürüş dinamiği, çevikliği ve performansı ile trafikte hemen sizi öne çıkarıyor. Bir diğer üstünlüğü ise çok yönlü kullanıma uygun olması. Çünkü, onu sadece işiniz için değil, ailenizi pikniğe götürmek için de kullanabilirsiniz.

Şehrin en çok merak edileni: CİTANYAKITI KOKLUYOR

75, 90 ve 110 beygirlik üç farklı dizel motor seçeneğiyle sunulan Citan, yakıtı adeta kokluyor. Çok yoğun bir dönemime denk geldiği için sadece170 km kullanabildiğim aracın kadranı, bu kadar kilometreyi yaparken çeyrek depoya bile ulaşmamıştı.

BUNLAR DA EKSİLERİ…

Bu kadar pozitif özellikten sonra, hiçbir şeyin mükemmel olamayacağı gerçeğini de unutmayalım. Biri sübjektif, diğeri de objektif iki nokta dikkatimizi çekti. Öncelikle kişisel görüşüm, bu kadar güzel ve rahat kullanımlı bir aracın ön konsolu Mercedes markasına uygun olmalıydı. Bence konsola biraz daha zarafet katılabilirdi.

Objektif eleştirim ise, kenarlarda bulunan tutamaklarla ilgili, Citan’da bu tutamaklar ya kaldırılmış, ya da unutulmuş. Her ne kadar bütün koltuklarda emniyet kemeri olsa da, aracın emniyet kemeri kullanma kültürünün çok da gelişmediği Türkiye yollarında sürüleceği gerçeği göz ardı edilmemelidir. Özellikle arkadaki yolcular, büyük bir ihtimalle emniyet kemeri takmayacaklarından hiç olmazsa sağ ve sol kollarının üstünde yer alması gereken tutamaklarla kendilerini nispeten sabitleyebilmeliydiler.

TAVSİYE EDİLEN ANAHTAR TESLİM FİYATI: 66.490 TL

Selçuk ONUR -  LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.