Rehin alınan şoför sayısı 32 oldu

Rehin alınan şoför sayısı 32 oldu

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'da kontrolü ele geçiren IŞİD'in (Irak-Şam İslam Devleti) rehin aldığı Türk şoför sayısının 32'ye yükseldiği...

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'da kontrolü ele geçiren IŞİD'in (Irak-Şam İslam Devleti) rehin aldığı Türk şoför sayısının 32'ye yükseldiği ileri sürüldü. Dün IŞİD'in, İskenderun'dan Musul'a mazot taşıyan 28 Türk TIR şoförünü rehin aldığı öğrenilmişti.

Musul'da yönetimi ele geçiren IŞİD militanları tarafından dün sabah Musul'a 60 kilometre uzaklıkta olan 50 bin nüfuslu Geyara ilçesindeki Termik santralde rehin alınan 28 Türk şoföründen birine DHA muhabiri telefonla ulaştı. Güvenlik gerekçesiyle adının yazılmasını istemeyen şoför, dün sabah 50 bin nüfuslu Geyara ilçesinin yönetimini ele geçiren IŞİD militanları tarafından rehin alınan Türk şoför sayısının 32'ye ulaştığını söyledi. Mazot taşıyan tanker şoförlerinin yanı sıra 2 TIR'ın 4 şoförünün de rehin alındığını söyledi. Rehin alınan şoför, şöyle konuştu:

"Saat 08.00 sıralarında 7-8 kişilik silahlı grup bizi rehin aldı. Daha sonra 11 arkadaşımızı ellerini ve gözlerini bağlayan başka yere götürdüler. Burada kalan arkadaşlarımızın şu anda sağlık durumu iyi. Bizi bir yere kapatıp bekletiyorlar. Ama götürdükleri 11 arkadaşımızın durumundan haberimiz yok. Onların durumundan endişe ediyoruz. Bizi rehin alanlar bizimle görüşmüyor. Biz onlardan gizli firma yetkilileri ile görüştük. Bizi kurtarmak için çalışma yaptıklarını söylediler."

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu dün yaptığı açıklamada şoförlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, "28 vatandaşımızla ilgili olarak da bir çok kanaldan durumu takip ediyoruz. Şu ana kadar edindiğimiz bilgilere göre vatandaşlarımızın sağlıkları iyi. Onları bir an önce ailelerine kavuşturmak için yoğun bir mesai içindeyiz" demişti.

IŞİD dün Musul ve Tuzhurmatu'da kontrolü ele geçirmiş, Kerkük'ün bazı ilçelerinde çatışmalar yaşanmıştı. Kontrolün IŞİD'e geçmesinin ardından binlerce Musullu'nun ve Tuzhurmatulu'nun şehirleri terk ederek Irak Kürt yönetimi idaresindeki Erbil'e kaçtığı yönünde bilgiler gelmişti. Irak Başbakanı Nuri el Maliki de parlamentodan olağanüstü hal ilan edilmesini istemişti.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.