Motorin tüketimi arttı, benzin azaldı

Motorin tüketimi arttı, benzin azaldı

Otomotiv yakıtları tüketimi, yılın ilk yarısında, ekonomik canlanma, otomasyonun artması ve kayıt dışına karşı alınan tedbirlerin etkisiyle yüzde...

Otomotiv yakıtları tüketimi, yılın ilk yarısında, ekonomik canlanma, otomasyonun artması ve kayıt dışına karşı alınan tedbirlerin etkisiyle yüzde 6 artarak 12,1 milyon metreküpe yükseldi.

Altı ayda motorin tüketimi yüzde 9,1 artışla 8,8 milyon metreküp olurken tüketicilerin tercihlerini değiştirmesi sebebiyle son dört yıldan bu yana tüketimi düşen benzin ise yüzde 5,9'luk azalışla 1,2 milyon metreküpe geriledi.

Resmi verilere göre bu yılın ilk altı aylık döneminde 10 numara yağ üretiminde kullanılan baz yağların ithalatı yüzde 12 azalmakla birlikte, ithalat miktarı yurtiçi üretimin üç katını geçti.

Siyah ürünlerin tüketimi, geçen yıla göre yüzde 1,8 azalarak 362 bin ton olarak gerçekleşti. Toplam yağlama yağları tüketiminin ise yüzde 0,6 oranında 227 bin ton olarak gerçekleştiği hesaplandı.

Türkiye'de vergisiz pompa fiyatları Akdeniz ülkelerindeki vergisiz benzin ve motorin fiyatlarından daha düşük seyrediyor. İstanbul'da standart benzinin vergisiz olarak Atina'dan ortalama 15 kuruş, motorinin ise ortalama 19 kuruş daha düşük fiyatla satılıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.