‘Yağ’cılıkta üstümüze yok

‘Yağ’cılıkta üstümüze yok

Castrol Doğu Avrupa Direktörü Ömer Dormen, “Türkiye, Castrol dünyasının hem parlayan yıldızı hem de örnek ülkesi. Türkiye’de sadece yağ üretmiyor...

Castrol Doğu Avrupa Direktörü Ömer Dormen, “Türkiye, Castrol dünyasının hem parlayan yıldızı hem de örnek ülkesi. Türkiye’de sadece yağ üretmiyor aynı zamanda uluslararası düzeyde beyinleri iş dünyasına kazandırıyoruz. 15 yılda 15 yöneticiyi Türkiye’den ithal ettik” dedi.

Dünya madeni yağ devi Castrol’un en tepe yöneticilerinden biri olan Doğu Avrupa Bölgesi Direktörü Ömer Dormen, Türkiye’nin son birkaç yılın Castrol dünyasındaki parlayan yıldızı olduğunu belirterek, “Sadece gösterdiği büyüme ve elde ettiği sonuçlar açısından değil, birçok konuda örnek model olması nedeniyle diğer ülkeler tarafından takip edilen bir konuma geldi” dedi. Seneler önce Castrol Türkiye’nin vizyonunu, bir ‘mükemmeliyet merkezi’ olması üzerine kurguladıklarını söyleyen Dormen şunları söyledi:

EN BAŞARILI ÜLKE

“Ne mutlu bize ki, şu anda geldiğimiz noktada, Türkiye’de üretilen Castrol yağları, Avrupa’ya, Rusya’ya ve Asya’da bir çok ülkeye ihraç ediliyor. Castrol Türkiye’nin geliştirdiği satış ve pazarlama fikirleri, projeleri Avrupa’da ve dünyada birçok ülke tarafından uygulamaya konuluyor. Castrol Türkiye’yi daha yakından tanımak, kurduğumuz sistemleri anlamak için sürekli yurt dışından ziyaretçilerimiz geliyor, Türkiye’den arkadaşlarımız yurt dışına toplantılara ve projelere davet ediliyorlar. Son iki yıldır yapılan Castrol Global Konferansı’nda, Castrol Türkiye özel bölümü yer alıyor, Castrol’ün üst düzey yöneticilerine Türkiye’nin başarısı ve nedenleri anlatılıyor. Geçen hafta düzenlenen, Avrupa ve Afrika Bölgesi Konferansı’nda, Castrol Türkiye takımı hem bir sunum yaptı hem de ‘2013’ün En Başarılı Ülkesi’ ödülünü kazanmayı başardı.”

Türk yöneticilerinin aldıkları eğitim, yetiştikleri kültür, çalışkanlıkları ve hırslarıyla uluslararası arenada zaten bir adım öne çıktığını kaydeden Dormen, “Buna bir de yaratıclık, pratik zeka ve krizlere olan bağışıklığı eklediğiniz zaman, hiç birşeyden yılmayan, sorun çözen ve etrafına pozitif enerji veren bir yönetici profilinden bahsediyoruz” dedi. Son 15 yıl içinde Castrol Türkiye’nin Castrol dünyasına 15 kadar üst düzey erkek-kadın yönetici ihraç ettiğini belirten Dormen, “Bugün İngiltere, Almanya, Belçika gibi çeşitli ülkelerde, satış, pazarlama, üretim, finans gibi çok değişik bölümlerde çalışan üst düzey arkadaşlarımız ile birlikte, Türkiye üssünden büyük bir bölgeyi yöneten arkadaşlarımız da var. Mesela Castrol Türkiye Ülke Müdürü Kerim Kermen. Kerim, aynı zamanda Türkiye üzerinden Azerbaycan, Kazakistan, Tacikistan,  Kırgızistan, Özbekistan, Gürcistan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yer aldığı 8 ülkeyi yönetiyor” hatırlatmasını yaptı.

YENİ BEYİNLER

Castrol’ün şirket kültürü, yetenek yönetimine çok önem verdiğini kaydeden Dormen, genç yeteneklerin gelişmesine fırsat verdiğini söyledi. Dormen, “Her yıl çeşitli ülkelerden tespit edilen geleceğin yöneticilerini özel bir gelişim programına tabi tutuluyor, o gençlere, üst düzey yöneticilerin mentorluk yapması sağlanıyor. Yani Türkiye’de sadece yağ üretmiyoruz aynı zamanda uluslararası düzeyde beyinleri iş dünyasına kazandırıyoruz ve kazandırmaya devam edeceğiz. Böylece Türkiye’nin uluslarası şirketler için bir yetenek kaynağı olarak kabul edilmesine de katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

Otodaki daralmaya rağmen biz büyürüz

CASTROL Türkiye ve Hazar Bölgesi Müdürü Kerim Kermen ise söz verdikleri gibi Castrol’ün Türkiye’deki varlığının 60’ıncı yıldönümünü kutladıkları 2013 yılında bütün yeniliklerini yapıp, pazara sunduklarını belirterek, “2013 yılında Castrol Türkiye olarak Otomotiv ve motor yağları pazar lideri olma başarımızı 2014 yılında da sürdürmeyi kararlılıkla hedefliyoruz.  Bu yıl  otomotiv pazarı kur ve ÖTV artışına bağlı olarak daralsada biz toplam araç parkına göre bakarak yüzde 2-3 büyüme öngörüyoruz. Ama 2013’teki yüzde 18’lik büyümeye göre büyümede düşüş var” dedi.

Hürriyet

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.