THY, 117 uçak için Airbus'la tarihi imzayı attı

THY, 117 uçak için Airbus'la tarihi imzayı attı

THY sivil havacılık tarihinin en büyük uçak siparişi için imzayı attı. Şirket, Airbus'tan tam 117 yeni uçak alacak. Türk Hava Yolları (THY) Airbus’a...

THY sivil havacılık tarihinin en büyük uçak siparişi için imzayı attı. Şirket, Airbus'tan tam 117 yeni uçak alacak.

Türk Hava Yolları (THY) Airbus’a verdiği 88 adedi A321 NEO, 25 adedi A321-200, 4 adedi ise A320 NEO’dan oluşan 117 uçaklık siparişiyle bir rekora imza atarak, Türk sivil havacılık tarihinin en büyük uçak siparişini verdi. THY’nin ev sahipliğinde Genel Müdürlük VIP toplantı salonunda gerçekleşen törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Airbus Başkanı ve CEO’su Fabrice Bregier katıldı. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Hava Yolları Genel Müdür’ü Temel Kotil’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza töreninde ulaştırma, sivil havacılık ve iş dünyasından temsilciler de yer aldı.

10 YILDA 5 KAT BÜYÜDÜ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY’nin yoluna yeni yatırımlarla devam ettiğini söyledi. THY’de 2003’ten bu yana yolcu sayısında 5, ciroda 5 kat büyüdüğünü hatırlatan Topçu, “THY geçen sene 15 milyar TL ciro yaptı. Başarılarımız tesadüfi değil, izlediğimiz büyüme ve stratejilerin sonucudur. THY’nin 2020’de 375 uçağı olacak. Ortalama yaşı 6.6 olan filonun yaşı da 5’e düşecek” diye konuştu.

'THY'Yİ KISKANIYORUZ'

Airbus CEO’su Fabrice Bregier ise, THY ile yeni bir sayfa açtıklarını, THY’nin gelişmesine bir katkıda bulunduklarından dolayı memnun olduklarını ifade etti. THY’nin 10 yıl önce sadece 65 uçağı olduğunu hatırlatan Bregier, “Şuan 250 dediniz, önümüzdeki 375’i hedefliyorsunuz. THY Airbus’tan da hızlı büyüyor ve biz bunu kıskanıyoruz. THY’nin hizmet kalitesi, etkinliği ve güvenliği açısından dünyadaki en üst düzeyde bulunuyorsunuz. İkinci kez Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi seçildi. Burada sadece bir sözleşme imzalamıyoruz. Bir şirketin hırsını görüyoruz. Dünyadaki en iyi 10 havayolu şirketi arasında yerinizi alacaksınız” ifadelerini kullandı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.