Schengen vizesinde parmak izi şart

Schengen vizesinde parmak izi şart

25 Eylül 2014 tarihi itibariyle, Schengen anlaşmasına bağlı tüm konsolosluklar Vize Bilgi Sistemi’ne (VBS) geçecek. Sistem 2011’den bu yana Kuzey ve Orta...

25 Eylül 2014 tarihi itibariyle, Schengen anlaşmasına bağlı tüm konsolosluklar Vize Bilgi Sistemi’ne (VBS) geçecek. Sistem 2011’den bu yana Kuzey ve Orta Amerika, Karayipler ile Avustralya’da uygulanıyor. Yarından itibaren de Türkiye ve Balkan ülkeleri vize bilgi sistemine dahil edilecek.

Kısa süreli vizeler konusunda veri alışverişine imkan sağlayan merkezi bir veri tabanı olan VBS’nin devreye girmesiyle vize başvuru prosedürleri ve kontrollerin kolaylaştırılması amaçlanıyor.

5 yıl kullanılacak

Sistemin devreye gireceği 25 Eylül’den itibaren tüm Schengen ülkelerine gitmek isteyenler parmak izi ve dijital fotoğraf verecek. Parmak izi alımı uygulaması daha önce birkaç ülkeyle sınırlıydı.

Vize talep edenlerin parmak izi ve dijital fotoğrafları, vize başvuru formundaki bilgilerle birlikte VBS merkezi veri tabanına kaydedilecek. 5 yıl içerisinde yapılacak müteakip vize başvurularında parmak izleri VBS’deki önceki başvuru dosyasından kopyalanacak. Parmak izi vermek için tekrar tekrar vize ofisine gitmeye gerek kalmayacak.

Önceki vizeler görünecek

VBS sistemi, başvuru sahibi tarafından son beş yıl içinde yapılan tüm Schengen vize başvuruları ile Schengen kararlarını barındıracak. Daha önce alınan vizelerin kanuna uygun bir şekilde kullanıldığı her Schengen terminalinde görünecek. Bu sayede yeni vize alınırken, çoklu giriş talepleri başvuru sahibinin lehine değerlendirilecek.

26 ülkede geçerli

Schengen üyesi Avrupa Birliği ülkeleri Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan olarak sıralanıyor.

AB’ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahil.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.