Mikroplar yakıt üretecek!

Mikroplar yakıt üretecek!

Dünyanın en büyük çelik üreticisi olan ArcelorMittal, üretim sırasında ortaya çıkan atık gazlardan, araçlarda kullanılmak üzere düşük emisyonlu yakıt üretmeye hazırlanıyor. Şirket, bunu özel bir “mikrop” sayesinde gerçekleştirecek.

ArcelorMittal, Primetals Technologies ve LanzaTech adlı şirketlerle birlikte bu yönde çalışmalara başlarken, bu amaçla Belçika’da 87 milyon euro’ya bir bio-etanol tesisi kuracağını açıkladı. 2018’den itibaren bu tesiste üretilecek yakıtın, 500 bin aracın deposunu doldurabileceği belirtiliyor.

Şirketten yapılan açıklamada, çeliğin, kimyasal bir süreçle üretildiği, bunun sonucu olarak yüksek miktarda atık gaz ortaya çıktığı hatırlatılırken, yeni bir teknolojiyle, bu atık gazların bir bölümünü çevreye de katkısı olacak şekilde yakıta dönüştürülmesinin planlandığı belirtildi. Ortaya çıkacak yakıtın, standart fosil yakıtlara göre daha çevreci olduğunun altı çizilirken, yakıt üreti için özel bir “mikrop” yani bakteri kullanılacağının da altı çizildi. Bu bakteri, atık gazları “yiyerek”, bunları bio-etonale dönüştürüyor. Ortaya çıkan bu yakıtın, geleneksel yakıtlarla karıştırılabileceği de belirtiliyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.