İnterneti 1 dakikada kapatacak yetki

İnterneti 1 dakikada kapatacak yetki

İnternete sansür getiren yasa tasarısıyla erişimin engellenmesinde Telekomünikasyon İletişim Başkanı tek yetkili oldu. Başkan 1 dakika içerisinde erişimi...

İnterneti 1 dakikada kapatacak yetkiİnternete sansür getiren yasa tasarısıyla erişimin engellenmesinde Telekomünikasyon İletişim Başkanı tek yetkili oldu.

Başkan 1 dakika içerisinde erişimi engelleme yetkisine sahip olacak. Tasarıda, internette özel hayatın gizliliğinin ihlaline ilişkin durumlarda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanına doğrudan erişimi engelleme yetkisi tanıyan düzenleme kaldırıldı. Bu konuda yalnızca TİB’e yetki verildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, özel hayatın gizliliğine ilişkin suçlarda Telekomünikasyon İletişim Başkanının doğrudan erişimin engellenmesine karar verebileceğini belirtti. Daha sonra ilgili mahkemenin, söz konusu erişimin engellenmesinin doğru olup olmadığına yönelik kararını vereceğini vurguladı. Elvan, erişim sağlayıcısının internet trafiğini 2 yıldan daha fazla saklayamayacağını ifade etti. Elvan, erişim sağlayıcının söz konusu kayıtları kötü amaçla kullanması halinde, TCK’ya göre 1 ile 4 yıl arasında hapis cezası ile karşılaşacağını vurguladı.

HSYK düzenlemesi çıkarıldı

Erişimin engellenmesi kararı ve yerine getirilmesi konusunda “Soruşturma aşamasında verilen hakim kararları, birden fazla sulh ceza mahkemesi bulunan yerlerde HSYK tarafından belirlenen sulh ceza mahkemeleri tarafından verilir” fıkrası, tasarı metninden çıkarıldı. Değişiklik önergesinin gerekçesinde, mahkemelerin birleştirilmesine ilişkin olarak Adalet Bakanlığı’nca yürütülen kanun çalışmasının devam etmesi belirtildi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.