Ford Trucks en büyük bayisini İstanbul’da hizmete açtı

Ford Trucks en büyük bayisini İstanbul’da hizmete açtı

Ağır ticari araç sınıfında hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini artırmak için “Ford Trucks” konsepti altında başlatılan yeni yapılanma atağı,...

Ağır ticari araç sınıfında hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini artırmak için “Ford Trucks” konsepti altında başlatılan yeni yapılanma atağı, İstanbul’da açılan 13’üncü bayiyle devam ediyor. En büyük metrekareli bayi ünvanına sahip Gaziantepli Kardeşler Ford Trucks Bayisi’nin açılışında bir konuşma yapan Ali Y. Koç, “Ağır Ticari segmentinde faaliyet gösteren yeni Ford Trucks bayilerimizle gücümüze güç katıyoruz. Bu yeni tesis, Ford Trucks’ın ağır ticari araç pazarındaki rekabetçi gücü açısından önemli bir rol üstleniyor. Türkiye’nin gelişen ağır ticari araç pazarının ağırlıklı merkezi İstanbul’da açılan bu tesisin, İstanbul ve çevresindeki satışlarımız için bir kaldıraç görevi yapacağına inanıyorum” dedi.

Ford Trucks müşterilerine satış, servis, yedek parça ve ikinci el olmak üzere tüm hizmetleri aynı çatı altında vermek için 4S konseptiyle hizmete giren Ford Trucks bayi sayısı 13’e ulaştı. Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde açılan bayilerin ardından, Türkiye ağır ticari araç pazarı satışlarının yüzde 23’ünün gerçekleştiği en büyük ağır ticari araç parkının bulunduğu İstanbul’da, Gaziantepli Kardeşler Ford Trucks 4S bayi açıldı. 8300 metrekarelik kapalı alan büyüklüğüyle göz dolduran tesisin açılış töreni İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan,  İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Koç Holding ile Ford Otosan üst düzey yöneticilerin katılımıyla yapıldı.

Ford Trucks bayi atağı dahilinde şimdiye kadar Bursa, Eskişehir, Ankara, İzmir, Antalya, Diyarbakır, İstanbul, Konya, Kayseri, Mersin, Malatya ve Gaziantep illerinde 4S konseptli yeni Ford Trucks bayileri açılmıştı.

Ali Y. Koç: Ford Trucks bayi yatırımları “Türkiye’nin Ticari Gücü” Ford Otosan’a güç katıyor

Konuşmasına, yeni yatırımları için uzun yıllardır Ford Otosan’ın iş birlikteliği yürüttüğü Uçar Ailesi’ne teşekkür ederek başlayan Ali Y. Koç açılışla ilgili;  “1986 yılında Yenibosna’da Ford yetkili servisi olarak teşkilatımıza dahil olan ve 28 yıllık güçlü işbirliğimiz sonucunda, 4S konseptiyle ağır ticari araç tesisi açma kararı alan Gaziantepli Kardeşler bayimize, bu yeni yatırımları için teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum. Bu yeni tesis, Ford Trucks’ın ağır ticari araç pazarındaki rekabetçi gücü açısından önemli bir rol üstleniyor. Bildiğiniz gibi, Türkiye ağır ticari araç pazarı gelişmeye devam ediyor. Ve bu pazarın ağırlıklı merkezi İstanbul. Satışların yüzde 23’ü İstanbul’da gerçekleşiyor. Dolayısıyla, bugün açılışını yaptığımız yeni tesisimiz, Ford Otosan ve sektörümüz için büyük önem arz ediyor. Ford Trucks Gaziantepli Kardeşler bayimizin, İstanbul ve çevresindeki satışlarımız için bir kaldıraç görevi yapacağına inanıyorum” dedi.

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç Gaziantepli Kardeşler Ford Trucks Bayi açılışındaki konuşmasında sözlerine şöyle devam etti; Türkiye’nin dört bir yanında Koç ismini başarıyla temsil eden bayilerimiz Topluluğumuz’un en önemli rekabet avantajıdır. Büyük bir aileyiz ve tüm başarılarımızın arkasında bir olmanın, birlik olmanın gücü ve motivasyonu var. Biz yatırım yaparken, bayilerimiz de bizimle birlikte yatırım yapıyor ve bu sayede ağır ticari segmentte kamyon ve çekicilerimize hizmet veren  Ford Trucks bayi ağımız giderek güçleniyor. Yeni 4S konseptli Ford Trucks bayi yatırımları, ‘Türkiye’nin Ticari Gücü’ Ford Otosan’ın gücüne güç katıyor. Bundan mutluluk duyuyor ve ağır ticari segmentteki faaliyetlerimizin geleceğine olan inancımızı güçlendiriyoruz. Biz büyüyoruz ve bayilerimizle birlikte büyüyoruz. Müşteri beklentilerini karşılamanın her geçen gün daha da zorlaştığı günümüzde, yenilikçi, yaratıcı, kaliteli, güleryüzlü ve çözüm üreten bir anlayışla hizmet verme konusunda bayilerimizden yana oldukça şanslı olduğumuzu biliyorum. Gaziantepli Kardeşler’in Ford bayrağını, yeni tesisinde de bugüne kadar olduğu gibi en iyi şekilde dalgalandıracağına, Ford Trucks markasını çok daha ileri noktalara taşıyacağına gönülden inanıyorum.”

Ar-Ge yatırımları kesintisiz sürüyor

Ford Otosan’ın kurulduğu günden bu yana Türkiye’de otomotiv sanayinin gelişimi yolunda büyük çaba sarfettiğini ve 55 yılın getirdiği tecrübeyle bugüne kadar 180 binin üzerinde kamyon ve 550.000’in üzerinde motor ürettiklerini de belirten Ali Y. Koç, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye otomotiv sektörünün Ar-Ge’ye en büyük yatırımı yapan şirketiyiz. Türk otomotiv sektörünün en büyük mühendislik merkezinin inşaatını da yılsonuna doğru tamamlayacağımızı buradan duyurmak isterim. Ar-Ge yatırımlarımıza kesintisiz devam ediyoruz. Ford Otosan’ın İnönü ve Gölcük tesislerindeki araç ve aktarma organları test merkezlerine yapmış olduğu toplam yatırım 21 Milyon Euro’ya ulaştı.”

Bir ilk daha! Çin’e motorun ardından kamyon lisansı da verildi

Ürünlerin yanısıra, mühendislik çalışmalarını da ihraç etmekten gurur duyduklarını belirten Ali Y. Koç, Ford Otosan’ın Ar-Ge faaliyetleri ile ülkemize sağladığı katma değerin de altını çizdi ve açılışta yaptığı konuşmada “Dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’de, 2013 Nisan ayında ağır ticari araç motorlarının üretimi için JMC firması ile motor teknolojisi lisans anlaşması imzaladık. Arkasından geçtiğimiz ay yine JMC’ye bu kez komple kamyon üretimi için lisans verdik. Böylece Ford Trucks lisansı ile ağır ticari araçlarımız Çin pazarında da satılmaya başlanacak. Ford Otosan’ın global arenadaki yeri ve global mühendislik gücü sayesinde, Türkiye ekonomisi ve otomotiv sektörü için yarattığımız katma değerden büyük gurur duyuyoruz. Çok şükür, hayallerimizin ötesinde bir başarı yakalayan şirketimiz, inşallah bundan sonra da bu başarılarını geliştirerek ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek. Koç Topluluğu olarak, ülkemize duyduğumuz inanç ile rekabet gücümüzü artıracak, ülkemize katkı sağlayacak, fark yaratacak yatırımlarımızı, planlı ve uzun vadeli bir bakış açısıyla sürdürüyoruz” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.