Ford Otosan'ın 3 yıllık yatırım planı meyvesini verdi

Ford Otosan'ın 3 yıllık yatırım planı meyvesini verdi

400 binlik kapasiteye çıkacak fabrikada yılda 130 bin adet üretilecek olan yeni model, global Ford için de yeni bir sınıfı temsil ediyor. Transit'i 47 yıldır...

400 binlik kapasiteye çıkacak fabrikada yılda 130 bin adet üretilecek olan yeni model, global Ford için de yeni bir sınıfı temsil ediyor. Transit'i 47 yıldır Türkiye'de üreten Ford Otosan, yeni aracı 90 ülkeye gönderecek.

Ford Otosan'ın toplam bir milyar dolarlık yatırımının ilk modeli bantlardan indi. Gelecek yıl üretime alınacak yeni Transit içinde farklı bir model ailesi olarak ortaya çıkan Tourneo Custom ve Transit Custom yılda 130 bin adet üretilecek. Avrupa'nın yanı sıra ABD pazarında da hızla büyüyen Ford Otosan, yeni modellerle birlikte Meksika ve Güney Afrika'ya da ihracat başlatacak, ulaştığı ülke sayısı 90'a çıkacak. Türk işçisinin emeği olan Ford'un iki yeni modelinin hattan inidirilme töreninde konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türk ekonomisinin bel kemiği olan otomotiv sektörüne 84 yıldan beri hizmet vermekten büyük bir gurur duyduklarını belirterek, "Topluluğumuzun otomotiv şirketleri geçen yıl Türkiye'nin toplam otomotiv üretiminin yüzde 51'ini, ihracatının yüzde 50'sini gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza attı." dedi.

Ford Otosan'ın 10 milyar TL'nin üzerinde cirosu olduğunu ifade eden Koç, "Ford Otosan 2012-2014 yılları arasında sürekli yeni model lansmanları yapmaya devam edecek. Önümüzdeki dönem yapacağımız yeni yatırımlarla ve Kocaeli fabrikamızın yanında yaptığımız Yeniköy fabrikamızın tamamlanmasıyla kapasitemizi 400 bin adede çıkaracağız. Ford Otosan bugüne kadar 2,9 milyon araç üretip 1,7 milyonunu ihraç etti. Şirketin bugünlere gelmesinde Transit ailesinin çok büyük bir payı var." diye konuştu.

Ford Avrupa Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jeff Wood ise, 47 yıldır üretimi devam eden Transit'in, Ford Avrupa ürün portföyündeki en uzun ömürlü model olduğunu belirterek, "Transit, Ford'un Avrupa ürün gamı içerisinde en uzun soluklu modellerinden biri. Bugün bu uzun ve prestij dolu tarihte tamamen yeni bir sayfa açmak üzere Transit ürün ailesinin yeni üyeleri Tourneo Custom ve Transit Custom modellerine hoş geldin demek için buradayız." dedi.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Türkiye'de birkaç nesildir üretimi yapılan Transit ailesi için yeni modelin sürpriz bir çocuk olduğunu söyledi. Tourneo Custom ve Transit Custom ile Ford'un iki farklı segmente giriş yaptığını belirten Yenigün, Connect gibi bu modelin de ilk kez Türkiye üzerinden Ford Otosan üretimiyle gerçekleştiğini dile getirdi. "Bugünlere, otomotiv pazarının 10 yıldır üst üste lideri olarak, ihracat şampiyonu olarak, üretim yaptığımız fabrikalarımızın aldığı ödüllerle, her alanda kırdığımız rekorlarla geldik." diyen Yenigün, yeni fabrika ve küçük sınıf ticari araç dışında sadece Transit için yapılacak 630 milyar dolarlık yatırımların yarısını Custom ailesi için tamamladıklarını ifade etti.

Sesle kumanda edilebiliyor

Tourneo Custom ve Transit Custom'da mühendisliği Ford Otosan tarafından gerçekleştirilen 2.2 litre Duratorq TDCi dizel motor kullanılıyor. 100, 125 ve 155 beygir gücünde versiyonlarıyla sunulan bu motor, otomatik start-stop sistemi ile donatılıyor. 100 km'de ortalama 6,6 litre yakıt tüketimi sergileyen araçta sesle kumanda edilen SYNC, araç içi bağlantı sistemi, gelişmiş güvenlik sistemleri, geri görüş kamerası, şeritten ayrılma uyarısı ve sürücü ikazı gibi teknolojiler bulunuyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.