Fatma Şahin: Bize yakışmaz

Fatma Şahin: Bize yakışmaz

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bunu bir topluma veya bütün Suriyelilere mal etmek ne insani ne de vicdani bir olay olarak bakmak...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bunu bir topluma veya bütün Suriyelilere mal etmek ne insani ne de vicdani bir olay olarak bakmak gerekiyor. Ev sahibi kira ilişkisinde istenmeyen bir durum olması hepimizi derinden üzdü. Olmaması için de her türlü tedbiri alıyoruz." dedi. 

Gaziantep'te Suriyeli kiracıların ev sahibini öldürmesi ile yaşanan olayların büyümesi ile son 2 gündür şehir merkezi savaş alanına döndü. Yaşanan gerginlik nedeniyle sağduyu mesajı yayınlayan Fatma Şahin, yaşanan durumun geçici olduğunu dile getirdi.

Vatandaştan sabretmesini isteyen Şahin, İslahiye'de çok büyük bir kamp kurduklarını, gerekirse ikinci bir kamp daha kuracaklarının bilgisini verdi. Emniyetin verdiği asayiş aylık raporunda Suriyelilerin suça karışma oranının yüzde 4'ü geçmediğini açıklayan Şahin, "Bu oranı yüksek tutup toplumları birbirleri ile kışkırtmaya çalışan bir takım kötü niyetli kişilerin olduğunu görüyorum. Sağduyulu bir şekilde bu geçiş sürecini yöneteceğiz. Yalan yanlış haberlerle bu çok hızlı bir şekilde toplumsal harekete dönüştürülebiliyor. İnsanların sağduyulu hareket etmesi gerekiyor. Olayları kim kaşıyorsa o kaşıyanı da bulup gerekli şekilde kurumlarımız takibini yapıyorlar." ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.