Denizci millet, denizci ülke

Denizci millet, denizci ülke

Merhaba, Öncelikle böylesine güzel bir çalışmayı gerçekleştirdiğiniz için emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Ne güzel denizcilik ile ilgili  yayınlar...

Merhaba,

Öncelikle böylesine güzel bir çalışmayı gerçekleştirdiğiniz için emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Ne güzel denizcilik ile ilgili  yayınlar artıyor, gazeteler denizcilik sayfalarına yer veriyor, hatta televizyonlarda denizcilik ile ilgili programlar yapılıyor. Bütün bu gelişmeler biz denizcileri sevindiriyor ve mutlu ediyor. Çünkü, bu tür yayınların, bizim her fırsatta dile getirdiğimiz  “Denizci Millet, Denizci Ülke” felsefesinin topluma yerleştirilmesinde etkisi olacağına inanıyorum.

Bundan sonra sizlere İzmir’den haberler ulaştıracağız. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizi sizlerle paylaşma fırsatı bulacağız.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi olarak bizim en büyük hedefimiz; toplumda deniz sevgisini oluşturmak ve yaratmak. Aynı zamanda DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şube Başkanlığı olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde çocuklara yönelik çalışmalara büyük önem veriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte İlköğretim okullarında eğitim gören öğrencilere, çizgi filmler eşliğinde deniz sevgisi ve deniz temizliği ile ilgili eğitim seminerleri veriyoruz. Çünkü, geleceğimiz çocuklarımız.

Türkiye’nin dış ticaretinin yüzde 90’ının deniz yoluyla yapıldığı gerçeğini göz önüne aldığımızda, aslında Türkiye’mizin bir cevhere sahip olduğunu görüyoruz. Bu cevheri doğru biçimde kullanarak ülkemiz ve bölgemiz yararına çok şey yapmak mümkün, tabi bu cevheri görmeksizin yaşamak da mümkün.

Bizler İzmir Deniz Ticaret Odası olarak sektör mensupları ile birlikte görmezlikten gelmeyip, bu ülke için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye kararlıyız ve öyle devam edeceğiz.

 

Sevgilerimle....

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.