Başlarken

Başlarken

Lojistik bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla gelişen bir sektör. Sektörün büyümesine en büyük etkiyi küreselleşme ve bilgi sistemlerindeki...

Lojistik bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla gelişen bir sektör. Sektörün büyümesine en büyük etkiyi küreselleşme ve bilgi sistemlerindeki gelişme yapmıştır. Dünya ticaretindeki büyüme ve serbestleşme ile tedarik zincirlerinin kapsamı genişlemiş ve Dünya tek Pazar haline gelmiştir. Bu Pazar içinde rekabette avantaj yaratmak amacıyla tedarik zincirinin tümünün outsource edilmesi gündeme gelmiş ve küresel lojistik şirketleri yaratılmıştır.

Bilişim sektöründeki gelişmelerle de tedarik zinciri içindeki her noktadan ham bilginin on-line elde edilmesi sağlanmış ve bu bilgileri işleyecek yeni yazılımlar uygulamaya konulmuştur. Tedarik zincirlerinde üretim dışındaki tüm fonksiyonların yönetimi olan lojistik ise akademik çalışmalarla, pratik uygulamaların yaygınlaşmasıyla, bilginin paylaşımıyla büyümektedir.

Ülkemizde de birbirinden farklı derneklerin, aktivitelerinde,  dergilerinde, web sitelerinde, sayısı çok az olan yayınlarda, yılda bir kaç kez yapılabilen fuar ve kongrelerde üretilen bilgi dağınık vaziyette durmakta ve kullanıcıların ulaşmasına uygun olmayan zeminlerde kaybolmaktadır.

Lojiport, lojistik sektöründeki bu büyük eksikliği ortadan kaldıracak, sektör firmalarını, hizmet alıcıları, akademisyenleri, araştırmacıları, lojistik sektörüne hizmet veren kuruluşları bir araya getirmek, bilgiye ulaşmakta bir rehber ve kaynak olmak amacıyla  faaliyete başlamıştır. Zengin içerikli, güncel bilgileri taşıyan, kolay kullanımlı formatıyla lojistik sektöründe bir referans ve el kitabı olma görevini de üstlenmiştir.

Başarılı bir başlangıç yapan portal lojistik sektörü ile ilgili her kişi ve kuruluşu bilgilerini paylaşmaya, birikimi arttırmaya ve yaşayan bir portalin avantajlarını kullanmaya çağırmaktadır. Bu sitenin başarısı ve ömrü sadece uzun süreli bir ön çalışma ile ve büyük emeklerle bu eseri yaratan kişilerin değil sektörde çalışan, çalışmak isteyen herkesin katkısı ile sağlanacaktır. Lojistik sektörünü bu büyük fırsattan yararlanmaya davet ediyor ve bu bilgi bankasının inşaatına bir tuğla koyacak herkese teşekkür ediyorum.

Sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum

[email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.