Başbakan açılışta buzları eritti!

Başbakan açılışta buzları eritti!

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan dün, Gezi olayları sırasında zaman zaman eleştirdiği Koç Grubu’nun yeni fabrikasının açılışına katıldı. Ford Otosan'ın...

Başbakan açılışta buzları eritti!

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan dün, Gezi olayları sırasında zaman zaman eleştirdiği Koç Grubu’nun yeni fabrikasının açılışına katıldı. Ford Otosan'ın yeniköy Fabrika açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan  "Ford Otosan Yeniköy Fabrikası'nın hayırlı olmasını diliyorum." diyerek sözlerine başladı. Erdoğan, Ford Otosan'ın ekonomiye yaptığı katkıya vurgu yaparak, şöyle devam etti: "Otomobil sektörünün önde gelen markası Ford Otosan'ın ülkemizle birlikte Avrupa'da kendi alanında önemli pazar payına sahip olması bizleri gururlandırıyor. Ülkemizin en fazla ihracat yapan ilk üç şirketi arasında yer Alan Ford Otosan'ın istihdamı ve Ar-Ge faaliyetleriyle takdire şayan performansa sahip olduğunu görüyoruz. Tabii Türkiye'nin 2023 hedeflerine yaptığı katkıyla da övgüye layık olan Ford Otosan'ın önümüzdeki dönemde daha büyük atılımlarla 'Hep daha ileri' sloganına uygun başarılar ortaya koyacağına inanıyorum. Bugün açılışını yaptığımız ve 16 ay gibi kısa sürede tamamlanan bu fabrikanın yıllık 110 bin araç kapasitesiyle Ford'un yeni hafif ticari aracın dünyadaki tek üretim merkezi olmasını da önemlidir. Dünyanın onlarca farklı ülkesinde Türkiye'de üretilen Ford hafif ticari araçlarının kullanılacağını bilmek, gerçekten son derece memnuniyet verici."

"YERLİ OTOMOBİLE BUGÜN ÇOK YAKINIZ"

Yerli otomobil üretiminin önemine de değinen Erdoğan, şöyle devam etti: "Benim daha önce de ifade etmiştim, yerli otomobil markası geliştirmemesi konusunda bir teklifim hatta ısrarım oldu. Artık tarihçesini izledik. Merhum Vehbi Koç'tan gelen bu sürecin geçmişini izledik. Dolaysıyla yerli otomobil markası konusunda ortaya bazı itirazlar kondu, eksikliklerden bahsedildi. Artık bunları birer birer ortadan kaldırmak suretiyle bu işin altyapısını kuruyoruz. Çünkü biz Türkiye'nin teknolojiyi sadece kullanan, üreten değil, aynı zamanda tasarlayan ülkeler noktasına girmesini istiyoruz. Biz Türk zekasına, Türk iş gücüne artık inanıyoruz. Tasarımcısına inanıyoruz. Bu noktadaki mühendislerimize inanıyoruz. Bu işi başarma noktasında dünya ile yapacağımız işbirliğiyle bu işin kesinlikle bu ülkede adımın atılacağını ve netice alabileceğimize inanıyoruz. Bu doğrultuda özel sektör kuruluşlarımızın Ar-Ge faaliyetlerini destekliyor ve teşvik ediyoruz. Ayrıca, bilhassa otomobil sektörüne yönelik önemli çalışmalar içerisindeyiz. Türkiye yarım asrı aşkın bir süredir kendi otomobil markasını hayata geçirmenin hayalini kuruyor. Bugün bu hayali gerçekleştirmeye hiç olmadığı kadar yakınız. Çünkü bugünkü Türkiye 1960'ların, 1980'lerin Türkiyesi değil." Erdoğan, konuşmasının ardından fabrikanın açılış kurdelesini kesti. Erdoğan, Ford Motor Company Yönetim Kurulu Başkanı William Clay Ford ile banttan indirilen yeni ticari araçla fabrikayı gezdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da yerli üretim ve teknolojik üretimin önemine vurgu yaptı. Işık, Ar-Ge'ye yapılan yatırımlara dikkat çekerek, "Türkiye Ar-Ge merkezi olma konumuna yükseldi. 50 üzerinde personel çalıştıran 157 Ar-Ge merkezi var. Türkiye'de Ar-Ge merkezi hızla artacak. Türkiye, önemli bir cazibe merkezi olmaya başladı. Ar-Ge ve teknolojiye yapılan yatırımlara çok önemli destekler veriyoruz." ifadelerini kullandı. Işık, ticari araç üretimine dikkat çekerek, "2013 yılı üretim sonrası Avrupa'da en büyük hafif ticari araç üretimi merkezi haline geldi." ifadelerini kulandı. Işık, Koç Grubu'ndan binek üretiminde de yerli üretim yapmalarını beklediklerini söyledi.

FORD İLE GÖRÜŞME

Törene Başbakan Erdoğan’ın dışında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ta katıldı. Gezi olaylarının ardından Başbakan Erdoğan ile temaslarında bir süre sıkıntılı günler yaşayan KOÇ grubun bu açılışta buzları erittiği gözlendi. Erdoğan, açılış sonrasında Ford Motor Company Başkanı Bill Ford ile de kısa bir süre görüştü.

 

Başbakan açılışta buzları eritti! Başbakan açılışta buzları eritti! Başbakan açılışta buzları eritti!

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.