Zayıf Euro akaryakıt fiyatını tırmandırıyor!

Zayıf Euro akaryakıt fiyatını tırmandırıyor!

Alman Otomobil Kulübü ADAC tarafından yapılan açıklamada, yeni tür E10 benzinin cumartesi günü ortalama litre fiyatının 1,692 Euroya yükseldiği, özellikle...

Alman Otomobil Kulübü ADAC tarafından yapılan açıklamada, yeni tür E10 benzinin cumartesi günü ortalama litre fiyatının 1,692 Euroya yükseldiği, özellikle oto yollardaki bazı benzin istasyonlarında bu fiyatın 1,70 Euronun üstünde satıldığı ifade edildi.

Mazotun da litre fiyatının 1,53 avroyu bulduğu belirtilen açıklamada, böylelikle 18 Nisan'da E10 benzinin 1,674 Euro olan rekor fiyatının geçildiği kaydedildi.

Shell şirketinin araştırmasında ise E10 benzin fiyatının ortalama 1,72 avro, E5 benzinin ortalama 1,76 Euro ve mazotun da ortalama 1,56 Euro olduğu belirtildi.

ADAC'nin, araştırmasına bağımsız benzin istasyonlarını da hesaba kattığından dolayı ortalama benzin fiyatlarının biraz düşük çıktığı belirtildi.

Akaryakıt fiyatlarında biraz düşüş yaşansa da şimdilik benzinliklerde önemli fiyat düşüşler beklenmediği kaydedildi.

Açıklamada, artan benzin fiyatlarındaki yükseliş nedeni artan ham petrol fiyatının yanı sıra tatil döneminde benzine olan talep artışı ve Euronun zayıf olmasına bağlandı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.