Yunanistan lüks otoya veda etti

Yunanistan lüks otoya veda etti

Haftanın birkaç günü tavernalarda eğlenceye, yarısı yurtdışında yılda en az 1 ay tatile, şömineli, yüzme havuzlu büyük evlere kriz yüzünden veda...

Haftanın birkaç günü tavernalarda eğlenceye, yarısı yurtdışında yılda en az 1 ay tatile, şömineli, yüzme havuzlu büyük evlere kriz yüzünden veda eden Yunanlar teknelerinden sonra artık lüks ve pahalı otomobillerini de satıyorlar. Ancak, ülkede alıcı bulunmadığından, otomobiller dünyanın dört bir ülkesinden çıkan müşterilere satılıyor.

VERGİ 3 BİN EURO

Yunanistan Motorlu Araç İthalatçıları Derneği’ne (SEAA) göre, Yunanlar 2009 sonunda ekonomik krizin patlamasından hemen sonra 2010’da 3 bin 035, 2011’de 10 bin 050, geçen yıl ise 22 bin 053 lüks otomobili yurtdışına sattı. Bu yılın ilk 6 ayında da yaklaşık 10 bin otomobil yurtdışında alıcı buldu.

4 bin Euro’ya lüks oto

OTOMOBİL Komisyoncusu Aris Besikos, Yunanlıların lüks otomobillerini 4-5 bin euro gibi çok ucuza sattıklarını belirterek “Yunanistan, kullanılmış lüks otomobillerde bugün Almanya’dan bile yüzde 30 ucuz. Yunanlılar sattıkları otomobillerin yerine yine kullanılmış küçük hacimli ve masrafı az olan otomobiller satın alıyorlar” dedi.

Hürriyet

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.