YHT'de 9 durak belirlendi

YHT'de 9 durak belirlendi

  Ankara-İstanbul'u 3 saate düşürecek Yüksek Hızlı Tren'in durakları belli oldu. Tren Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit,...

YHT'de 9 durak belirlendi

 

Ankara-İstanbul'u 3 saate düşürecek Yüksek Hızlı Tren'in durakları belli oldu. Tren Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik'te duracak.

29 Ekim'de açılacak Marmaray'ın ardından ayrı bir törenle hayata geçirilmesi planlanan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni'nin (YHT) durakları belli oldu. İki şehir arasındaki mesafeyi 3 saate düşürecek 533 kilometrelik hatta 9 durak olacak.

Bunlar Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olarak belirlendi. Ankara-Eskişehir hattının ardından Ankara-İstanbul hattının hizmete girmesiyle yolcu taşımacılığında yüzde 10 olan demiryolu payının yüzde 78'e çıkması öngörülüyor. YHT hattı, son durak Pendik'teki banliyö hattıyla Marmaray'a entegre edilecek. Böylece Avrupa'dan Asya'ya kesintisiz ulaşım sağlanacak.

UÇAKLA REKABET EDECEK

Ankara-İstanbul arasında YHT, zaman açısından havayoluyla ulaşımın avantajlarını sunacak. Tren biletlerinin otobüsten biraz pahalı, uçaktan ise ucuz olması bekleniyor. YHT'lerin uçak ve otobüs yolculuğundan daha avantajlı olacağı belirtiliyor.

DEMİRYOLLARI DA 'DUBLE' OLUYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım duble otoyoldan sonra duble demiryolunun da müjdesini verdi. Yıldırım, "11 bin 120 kilometrelik konvansiyonel demiryolu ağımızın sadece yüzde 4'ü yani 446 kilometresi çift hat. Bunun yaklaşık yüzde 70'i çift hat olacak" dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.