YHT 8 milyon kişi taşıdı

YHT 8 milyon kişi taşıdı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarında bugüne kadar 8 milyonun...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarında bugüne kadar 8 milyonun üzerinde yolcu taşındığını açıkladı.

Yıldırım, “Türk halkı yüksek hızla seyahati sevdi. Halkımız, daha fazla yüksek hızlı tren ile seyahat etsin diye fiyatları uygun tutmaya özen gösteriyoruz. Şu anda yüksek hızlı trende dünyanın en ucuz bileti Türkiye’de” dedi.

 DOLULUK YÜZDE 65

Binali Yıldırım, yüksek hızlı trenlerin (YHT) yüksek doluluk oranıyla çalıştığını belirterek, şunları söyledi: “YHT’ler özellikle hafta sonu ve bayramlarda yüzde 100 dolulukla çalışıyor. Hafta içlerinde ise YHT’lerdeki doluluk oranı yüzde 65’in altına inmiyor. Ankara-Eskişehir güzergahında YHT sonrasında yolcu sayısı hafta içinde günde 6 bin, hafta sonlarında ise 7 bin 500 kişiye ulaşıyor. YHT’lerin işletmeye alınmasıyla Eskişehir-Ankara yolcu taşımasında yüzde 8 olan tren payı da yüzde 72’ye yükseldi.”yapılıyor.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.