Yerli tramvayla 27 milyon avro kar elde edildi

Yerli tramvayla 27 milyon avro kar elde edildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşımada kullanılmak üzere daha önce İtalya'dan ithal edilen tramvay yerine Türkiye'de üretilen araçların alınmasıyla yaklaşık 27 milyon avro tasarruf sağlandı.

Kayseri Ulaşım AŞ Genel Müdürlüğünde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kayseri Ulaşım AŞ'de 2017 yılı faaliyet değerlendirmesi ve 2018 yılı planlamalarının ele alındığı basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda gazetecilere açıklama yapan, Kayseri Ulaşım AŞ Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, Avrupalı üreticilerin tekelinde olan raylı sistem sektöründe Türk firmaların da boy göstermesi için çalışma yaptıklarını ve yerli tramvayla yola çıkmak istediklerini söyledi.

Yerli raylı sistem araçların muadillerine göre bakım ve işletme giderlerinde daha avantajlı ve daha yüksek performansa sahip olduğunu belirten Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin önderliğinde ve yönlendirmesiyle yerli üretimi teşvik edecek ama yabancı firmaların ihaleye girmesini engellemeyecek şekilde teknik şartnameler hazırlandı. İhale karar süreçlerinde kalite, performans, işletme ve bakım giderleri gibi fiyat dışı unsurları dikkate alacak şekilde hazırlanmıştır. Yapılan ihalede hem fiyat avantajı hem de teknik olarak üstünlük gösteren yerli firma ihaleyi kazanmıştır. Bir önceki araç alım ihalesi fiyatına göre 900 bin avro daha avantajlı olarak alınan yeni raylı sistem araçları ile 30 araçlık filo için 27 milyon avro daha az ödeme yapılmıştır."

Gündoğdu ayrıca, 2017 yılında özel halk otobüsleri ile kilometre, yolcu ve performans bazlı hak ediş modeline geçilerek özel işleticinin hizmet kalitesine odaklanmasının sağlandığını ve bu konuda da başarılı olduklarını vurguladı.

Dünya genelinde yüz trilyon doların üzerinde bir varlığı yöneten, toplam bin 73 şirketin değerlendirildiği bu seneki CDP (Karbon Saydamlık Projesi) raporlamasına, Kayseri Ulaşım AŞ'nin Türkiye'den beyan raporu vererek katılan tek toplu ulaşım şirketi olduğunu ifade eden Gündoğdu, çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini kaydetti.

Memleket

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.