Yeni tren garını protesto ettiler

Yeni tren garını protesto ettiler

Proje kapsamında şehir merkezindeki 200 yıllık ağaçların yerinden sökülüp başka bir yere taşınması öngörülüyor. Daha önce çevreyi tahrip edeceği...

Proje kapsamında şehir merkezindeki 200 yıllık ağaçların yerinden sökülüp başka bir yere taşınması öngörülüyor. Daha önce çevreyi tahrip edeceği ve bölgedeki nadir türdeki hayvanlara zarar vereceği gerekçesiyle durdurulan projenin yeniden hayata geçirilmesi, önceki gün 1000'den fazla kişinin katıldığı bir eylemle protesto edildi. Projeye çevrecilerin yanı sıra gereksiz harcama yapıldığını düşünen halk da tepki gösteriyor.

Alman Demiryolları'nın (DB) tartışmalı projesi 'Stuttgart 21' için bölgedeki 200 yıllık ağaçları kesip bir başka yere taşıma girişimi, protestolara rağmen hayata geçiriliyor. Daha önce bölgedeki nadir türdeki hayvanlara zarar vereceği ve çevreyi tahrip edeceği gerekçesiyle son verilen projenin yeniden hayata geçirilmesi, çevre halkını ve çevrecileri kızdırdı. Tarihi tren garının yıkılıp yerine yeni bir garın inşa edilmesini öngören proje kapsamında bölgedeki 300'e yakın ağacın kesilmesi planlanıyor.

Projeyi protesto eden 1000'den fazla eylemci, 16 adet ağacı söküp bir başka yere taşıma girişiminde bulunan araçların yolunu kesti. Polis göstericileri zorlukla uzaklaştırırken eylemde herhangi bir olay çıkmadı. Düb sabahe Stuttgart 21 Projesi kapsamında istimlak edilen Schlossgarten Parkı'ndaki ağaçların bir kısmının kesilmesi, bir kısmının da başka bir yere taşınmasını protesto etmek isteyen göstericiler polisle karşı karşıya geldi. Gruptan 50 kişi, parkın bulunduğu ana caddeyi ve kavşağı trafiğe kapattı. Trafiği engelleyen protestocular, bir süre trafiğin aksamasına sebep oldu.

Protestocuların bazıları ise kendilerini ağaçlara zincirle bağlayarak, 'Ağaçlar kalsın Mappus uzaklaşsın' diye slogan attı. Gösterilerin büyümemesi için bölgeye çok sayıda polis sevk edilirken, polisin kalabalığa karşı sert davrandığı iddia edildi. Ancak Stuttgart polisi yaptığı açıklamada göstericilere karşı polisin orantısız güç kullanmasının söz konusu olmadığını belirtti. Ardından protesto gösterilerini organize eden oluşumlardan Park Koruyucuları İnisiyatifi sözcüsü Mathias von Hermann polisin güç kullanmadığını ve bu konuda ilk kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini ifade etti. Stuttgart Projesi çerçevesinde Schlossgarten'de ağaç kesimi, nadir hayvanların yaşadığı gerekçesiyle durdurulmuştu.




ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.