Vodafone’un ‘cansuyu’ BM’de başarı öyküsü oldu

Vodafone’un ‘cansuyu’ BM’de başarı öyküsü oldu

Vodafone’un 1300 kadını girişimci olarak eğittiği ‘Teknolojide Kadın Hareketi’ projesi Birleşmiş Milletler’de örnek başarı hikâyesi olarak anlatıldı....

Vodafone’un ‘cansuyu’ BM’de başarı öyküsü olduVodafone’un 1300 kadını girişimci olarak eğittiği ‘Teknolojide Kadın Hareketi’ projesi Birleşmiş Milletler’de örnek başarı hikâyesi olarak anlatıldı. Vodafone, Gaziantepli Nigar Gürsel’in hazırladığı reçellerle nasıl girişimci olduğunu ise reklamlarına taşıyor.

Türkiye Vodafone Vakfı’nın hayata geçirdiği “Teknolojide Kadın Hareketi” Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu’nun 57. Toplantısı kapsamında düzenlenen panelde, örnek başarı hikâyesi olarak tanıtıldı.

Vodafone İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, BM komisyon toplantısında tüm dünyaya örnekproje olarak tanıtılan Teknolojide Kadın Hareketi’ni anlattı. Kadının sosyal ve ekonomik varlığını güçlendirmek için teknoloji ve girişimciliğin buluştuğu proje Türkiye Vodafone Vakfı’nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayelerinde,KAGİDER ve TBV işbirliğiyle hayata geçirildi. Proje, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca bu yılki komisyon toplantısına en iyi özel sektör proje örneği olarak önerildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Vodafone tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Gününedeniyle özel bir reklam da hazırlatıldı. New York’ta izlediğimiz reklamda Gaziantepli Nigar Gürsel’in hazırladığı reçellerle girişimci olmasının öyküsü anlatılıyor.

Bakan Şahin: Tek kanatlı kuş uçamaz

BM’deki Teknolojide Kadın Hareketi projesi paneline Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ve KAGİDER Başkanı Gülden Türktan konuşmacı olarak yer aldı.

“Kadının Teknolojiyle Güçlenmesi” panelinin açılış konuşmasını Fatma Şahin ve Birleşmiş Milletler Vakfı CEO’su Kathy Calvin yaptı. Türkiye’nin 2023’te 10. büyük ekonomi olmaya hazırlandığına dikkat çeken Bakan Fatma Şahin, “Bunun için kadın erkek fırsat eşitliğini sağlamamız, kadının potansiyelini mutlaka kullanmamız gerekiyor. Nüfusun yarısından bahsediyoruz. Tek kanatlı kuş uçamaz” dedi. Newsweek dergisi Genel Yayın Yönetmeni Tina Brown’un moderasyonunda gerçekleşen panelde konuşan Serpil Timuray örnek proje olarak tanıtılan Teknolojide Kadın Hareketi’ni anlattı. Timuray ayrıca, kadının dünyadaki ve Türkiye’deki haksız konumundan ve fırsat eşitsizliğinden ve kurum, vakıf olarak bu sorunlara ışık tutacak sosyal ve ticari çözüm önerilerine sıraladı.

‘Kadın dostu şirketiz’

Vodafone Pazarlama Direktörü Gizem Çimen ise kadın dostu bir şirket olduklarını söylerken sözlerini rakamlarla şöyle anlattı:

“Sektörde kadın istihdam oranı yüzde 22. Vodafone Türkiye’de ise yüzde 41. Orta ve üst düzey kadın yönetici oranımız yüzde 25. Ar-Ge departmanında kadın istihdamı yüzde 30. KAGİDER’in fırsat eşitliği sertifikasının alan ilk şirketiz. İşte eşitlik platform üyesiyiz. Plus1 uygulaması ile üst ve orta kademesine başvuran adayların, eşit tecrübelere sahip olması durumunda tercihimizi kadınlardan yana kullanıyoruz. Kadın çalışanlarımıza kişisel  gelişim programları, mentorluk gibi inisiyatifleri teşvik ediyoruz.”

Ödüller yarın Siirt’te verilecek

Kadın, teknoloji ve girişimi bir araya getiren “Teknolojide Kadın Hareketi” projesi kapsamında 5 ilde 1300 kadına teknoloji ve kapsamlı girişimcilik eğitimleri verildi. Arkasından bir yarışmagerçekleştirilerek yaratıcı fikirlerini teknolojiyle birleştiren kadınlar belirlendi. Kazananlar ödüllerini yarın, yani 8 Mart kadınlar gününde Siirt’te Bakan Fatma Şahin’in elinden alacak. 3 başarılı kadına cansuyu sermayesi, 1 kadına Jüri Özel Ödülü, yine 1 kadına Teknolojide Kadın Hareketi Özel Ödülü verilecek. Teknolojinin kullanıldığı, uygulanabilir bir iş fikrinin arandığı yarışma kapsamında, birinci 15 bin TL, ikinci 10 bin TL ve üçüncü 7 bin 500 TL can suyu sermayesi kazandı. Kazananlar ayrıca, Vodafone’dan 1 yıllık mobil iletişim hizmetleri paketi ve KAGİDER üyelerinden 1 yıllık mentörlük hizmeti alacak.

İhracata hazır

Vodafone’un reklamında yer verdiği Gaziantepli Nigar Gürsel evde yaptığı turşudan reçele doğal ürünlerin gördüğü ilgi üzerine ticarete atıldı. ‘Akgen’ markası için de tescil başvurusunda bulunan Gürsel’in uzun vadeli planlarında ihracat da var. Milliyet

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.