Viski atığı akaryakıta dönüşecek

Viski atığı akaryakıta dönüşecek

Viski üretimi sırasında ortaya çıkan atık maddelerin otomobillerde yakıt için kullanılabileceği ortaya çıktı. İskoçya’da Edinburgh Napier Üniversitesi’nde...

Viski üretimi sırasında ortaya çıkan atık maddelerin otomobillerde yakıt için kullanılabileceği ortaya çıktı. İskoçya’da Edinburgh Napier Üniversitesi’nde bioyakıt üzerine araştırma yapan 47 yaşındaki Prof. Martin Tangney, viski üretimi sırasında ortaya çıkan maddelerin önümüzdeki dönemde yakıt olarak kullanılmaya başlanacağını iddia etti.

Ekibiyle birlikte otomobillerde yakıt olarak kullanımak üzere atıkların dönüştürülmesini başaran Tangney, “Viski satışlarının düşmesi nedeniyle şikayet eden üreticilere yeni bir fırsat doğdu. Ortalama bir viski üreticisinin, her fermantosyonun ardından açığa 6 bin 500 ton bitkisel ve 2 milyon litre sıvı artık çıkarıyor. Bunların çoğu hayvan yemi olarak kullanılıyor ya da denize dökülüyor. Enerji elde etmek için kullanılan yöntem yeni değil. 1960’lı yıllardan itibaren petrokimyanın gelişmesiyle birlikte bu yöntem unutuldu.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.