Uzay üssü görünümlü gar temmuzda tamamlanacak

Uzay üssü görünümlü gar temmuzda tamamlanacak

Ankara YHT Garı, 19 yıl 7 ay yüklenici firma tarafından işletilecek. Ardından TCDD'ye devredilecek. İlk etapta günlük 20 bin, devamında 50 bin yolcuya hizmet verecek.

Ankara Garı’nın güneyinde inşasına başlanan ve yüzde 86’lık ilerleme sağlanan Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı, temmuz ayında tamamlanacak. Limak, Kolin ve Cengiz İnşaat konsorsiyumu (CLK) tarafından inşa edilen  gar, hizmete girişinden itibaren 19 yıl 7 ay süreyle yüklenici firma tarafından işletilecek. İşletme süresi sonunda TCDD'ye devredilecek. Günlük ortalama 50 bin, yılda 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak garın zemin katında yolcu dinlenme salonları ve büfeler bulunacak. Garın iki katına 140 odalı 5 yıldızlı otel yapılacak, çatı katında ise restoran ve kafeler olacak. Tesisin zemin katının altında peronlar ve bilet satış gişeleri, bir alt katta ise 2 bin 500 araçlık kapalı otopark yer alacak. 

Ankara'nın prestij eserlerinden

Ankara YHT Garı inşa edilirken, tarihe duyarlı planlama yaklaşımıyla korunarak yeni bir cazibe merkezi olarak yeniden yapılandırıldı. Gar, mimarisiyle, sosyal donatılarıyla ve ulaşım kolaylığıyla TCDD ve Başkent Ankara’nın prestij eserlerinden birisi olmaya aday olacak.

ankara-yht-gari2.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.