UPS’in güçlü faaliyetleri olumlu sonuç verdi

UPS’in güçlü faaliyetleri olumlu sonuç verdi

UPS’in geliri dengeli sevkiyat ve kazanç büyümesi sayesinde %7 oranında artış gösterdi. Uluslararası faaliyetlerden elde edilen kâr %8,9’a tırmanırken, döviz kurundan etkilenmeyen kâr oranı %20’lere ulaştı.

UPS’in Geliri Dengeli Sevkiyat ve Kazanç Büyümesi Sayesinde %7 oranında Artış Gösterdi. Uluslararası Faaliyetlerden Elde Edilen Kâr %8,9’a Tırmanırken, Döviz Kurundan Etkilenmeyen Kâr Oranı %20’lere Ulaştı. Art arda 3. Çeyrekte İki Haneli Büyüme Rakamlarıyla Günlük İhracat Hacmi %19 Artış Gösterdi. ABD Yurt İçi Geliri Daha Fazla Paket Talebi ve Teslimatla %3,9 Yükseldi. ABD, Kasırganın 50 Milyon Dolarlık Olumsuz Etkisi de Dâhil 1,2 Milyar Dolarlık İşletme Kârı Elde Etti. Tedarik Zinciri ve Gönderi Artışından Elde Edilen Gelir %13’ü Geçti, Kâr %9,7 Yükseliş Sergiledi. Şirket, Kılavuz Aralığının Alt Sınırını Yükseltiyor; 2017 için Tam Yıla Göre Ayarlanmış Hisse Başına Kârın %5,85’ten 6,10’a Varan Bir Artış Göstermesi Bekleniyor.
 
HİSSE BAŞINA KAR
PS (NYSE:UPS) üçüncü çeyrek için hisse başına kârın 1,45 dolar olduğunu duyurdu. Şirketin başlıca üç iş birimi de üçüncü çeyrek boyunca iyi bir performans gösterdi. Şirket, 2017’nin üçüncü çeyreğinde daha az faaliyet gösterilen tek bir gün hariç, UPS çözümlerine yönelik hızla artan küresel talebi somut mali sonuçlara dönüştürdü.

Konsolide Sonuçlar 2017 Ç3 2016 Ç3 

Gelir 15.978 milyon dolar 14.928 milyon dolar 
Faaliyet kârı 2.035 milyon dolar 2.034 milyon dolar 
Döviz kurundan etkilenmeyen faaliyet kârı 2.097 milyon dolar 
Seyreltilmiş hisse başına kâr 1,45 dolar 1,44 dolar 

SAĞLAM BİR ÇEYREĞE İMZA ATTIK
UPS genel başkanı ve CEO’su David Abney, “UPS, bölgedeki ekonomik faaliyeti yavaşlatan ve altyapıya zarar veren çok sayıda doğal afetin etkisine rağmen, finansal performans açısından sağlam bir çeyreğe daha imza attı,” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:“İş segmentlerimiz bu çeyrekte değişen şartlara hızla uyum sağladı; maliyeti ve yakın zamanda yaşanan olayların sebep olduğu hizmet aksaklıklarını en düşük seviyede tutarak piyasanın sunduğu fırsatlardan yararlandı.”

ups2.jpg

2017’nin 3. Çeyreğinde şirketin geneli için:
• Gelir %7 oranında arttı ve döviz kurundan etkilenmeyen gelir %7,1 yükseldi.
• Şirketin geniş ürün portföyüne yönelik artan müşteri talebiyle beraber, bütün segmentlerdeki ve ana ürün kategorilerindeki gelir artış gösterdi.
• Uluslararası Tedarik Zinciri ve Gönderi segmentlerinin güçlü performansı sayesinde faaliyet kârı 2 milyar dolara ulaştı.
• Yılbaşından bugüne kadarki yatırım harcamaları 3,7 milyar dolara oldu; bu durum, yatırım stratejilerimizi desteklemektedir. 
• Bu yıl UPS yaklaşık 2,1 milyar dolarlık temettü dağıttı; bu da geçen yıla kıyasla %6,4’lük bir artışa denk gelmekte ve hisse sahiplerini süreli temettü kazancıyla ödüllendirmektedir. 
• Bu yıl, şimdiye kadarki zaman diliminde şirket yaklaşık 1,4 milyar dolar için 12,3 milyon dolarlık hisseyi yeniden satın altı; bu durum şirketin hisse sahiplerine nakit ödeme yapma vaadini de tekrar doğrulaması anlamına geliyor.


ABD Yurt içi Paket Gönderimi

Yurtiçi Segmenti, 2016’nın üçüncü çeyreğinde %3,9 oranında gelir artışı sağlayan UPS Next Day Air ve Yer Hizmetlerine yönelik çevrim içi perakende müşteri talebinden kâr elde etmeyi sürdürüyor. ABD’deki tüketiciler gitgide daha fazla çevrim içi alışveriş yapmayı tercih ediyor ve UPS, elverişli ve ekonomik teslimat çözümlerinden oluşan benzersiz portföyü sayesinde bu eğilimden kazanç sağlıyor.

2017 Ç3 2016 Ç3
Gelir 9.649 milyon dolar 9.289 milyon dolar
Faaliyet kârı 1.182 milyon dolar 1.252 milyon dolar

2017’nin 3. Çeyreğinde ABD yurtiçi segmentinde:
• Next Day Air ve Yer Hizmetlerindeki ürün büyümesi sayesinde gelir 2016’nın 3. Çeyreğindeki orandan %3,9 artarak 360 milyon dolara ulaştı. 
• Müşteriler UPS’nin güvenilir ve günü gününe teslimat çözümlerini seçmeye devam ettikleri için Next Day Air günlük gönderi hacmi %8 oranında arttı.
• Ertelenmiş Hava Hizmetleri günlük gönderi hacmindeyse, geçen yılki güçlü %10’luk büyümeye kıyasla ufak bir düşüş yaşandı.
• Baz fiyatlandırma ve yükselen yakıt ek ücretleri müşteri ve ürün karmasındaki değişiklikleri dengelerken, parça başına gelir %2 oranında arttı.
• Faaliyet kârı, faaliyet gösterilmeyen bir gün ve doğal afetlerden kaynaklı 50 milyon dolara yakın kaybın olumsuz etkilerini içerirken, süregelen girişimler, tesis inşası ve Cumartesi günleri operasyon için yaklaşık 40 milyon dolarlık harcamayı içeriyor.


Uluslararası Paket Gönderimi
Abney konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Uluslararası segmentimiz, geçmişte büyümenin motoru olan performansını sürdürdü; UPS’nin çözümlerine yönelik sağlam taleple desteklenen üstün bir kalite yarattı ve faaliyet kârında büyümeyi pekiştirdi. Müşteriler, UPS’nin genişleyen portföyü ve büyüyen ağından yararlanırken, ihraç malları gönderileri de bütün bölgelerde artış gösterdi.”

2017 Ç3 2016 Ç3 
Gelir 3.364 milyon dolar 3.024 milyon dolar
Faaliyet kârı 627 milyon dolar 576 milyon dolar
Döviz kurundan etkilenmeyen faaliyet kârı 689 milyon dolar 


2017’nin 3. Çeyreğinde Uluslararası segmentte:
• Artan teslimatla geniş ölçekte ve hızlı büyümenin sonucu olarak, uluslararası segmentte 3. çeyrekte %8,9 artışla 627 milyon dolarlık işletme kârı elde edildi.
• Döviz kurundan etkilenmeyen faaliyet kârı %20 oranında arttı. 
• Bu segment, premium ürünlerin sağladığı %11’lik bir büyümeyle gelir büyümesi sağladı .
• Dayanıklı İhraç Malları sevkiyatı günlük olarak %19’luk bir ani yükseliş sergiledi. Dünyanın bütün bölgeleri bu artışa katkı sağladı.
• Uluslararası Yurtiçi günlük gönderi hacmi %5,7 oranında arttı; bu artışın başını çok sayıda Avrupa ülkesinde elde edilen iki haneli büyüme çekti.
• Faaliyet marjı %18,6’lık bir oranla sektör birincisi olmayı sürdürüyor.
• Bu çeyrekte göze çarpan bir diğer gelişme, Çin’de küçük paket taşıyıcısı olan SF Express ile UPS’nin ortak girişimine verilen mevzuat onayı oldu.


Tedarik Zinciri ve Nakliye
Tedarik Zinciri ve Nakliye segmenti iki haneli gelir büyümesi ve iki haneliye yakın faaliyet kârı artışıyla üçüncü çeyrek sonuçlarında rekora imza attı. Performans sonuçlarının ardında, yapısal maliyet azaltma programlarıyla birlikte gelir kalitesini iyileştirme çabaları vardı.

2017 Ç3 2016 Ç3 
Gelir 2.965 milyon dolar 2.615 milyon dolar 
Faaliyet kârı 226 milyon dolar 206 milyon dolar 


2017’nin üçüncü çeyreğinde Tedarik Zinciri ve Nakliye segmentinde:
• 2016’nın üçüncü çeyreğine kıyasla gelir artışı %13’tü; bu artış, tercih edilen müşterilerle güçlendirilmiş gelir yönetim girişimleri ve gelişen piyasa koşullarının uyuşmasının sonucuydu.
• Freight Forwarding, UPS Nakliye ve Coyote Lojistics’te tonaj kazanımları üstün kaliteli sonuçlara katkıda bulundu. 
• UPS Nakliye, %5,5 oranında tonaj büyümesiyle LTL (Eksik Kamyon Yükü) gelirini %9,3 oranında ve elli kiloluk tartı artış başına düşen LTL gelirini %3,6 oranında artırdı.
• Perakendeye yönelik artan müşteri talebi ve uzay endüstrileri, Dağıtım biriminin gelirini ve işletme kârını yükseltti.
• Segmentin toplam faaliyet kârı %9,7 oranında yükselerek 226 milyon dolara ulaştı.

ups1.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.