Umman 15 milyar dolarlık tren projesini hızlandırdı

Umman 15 milyar dolarlık tren projesini hızlandırdı

Körfez ülkelerinden Umman'ın milli demiryolu projesini hızlandırıp üç safha yerine tek safhada tamamlama kararı aldığı bildirildi. Times of Oman gazetesinin...

Körfez ülkelerinden Umman'ın milli demiryolu projesini hızlandırıp üç safha yerine tek safhada tamamlama kararı aldığı bildirildi.

Times of Oman gazetesinin haberine göre hükümet, ulaşım projesine idari danışman atamak için son aşamaya geldi. Umman ulaştırma ve iletişim bakanı Muhammed El Futeysi, halen teklifleri değerlendirdiklerini ve ay sonu itibariyle tavsiyelerini ihale komisyonuna ileteceklerini söyledi. Yetkili, projeyi hızlandırdıklarını ve özel sektörü projede yer almaya davet ettiklerini ifade etti. Kaynaklara göre tüm ülkeyi dolaşacak demiryolu projesinin uzunluğu 2 bin 244 km'ye ulaşacak ve 15,5 milyar dolara malolacak. Demiryolu ağı için ilk ihale 2014 sonunda verilecek ve demiryolunun bir bölümü 2018 itibariyle kullanıma hazır hale gelecek. Ayrıca demiryolu ağında 30 küçük, 10 ara ve 6 büyük istasyon ile 8 bakım alanı bulunacak. Tüm projeden Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı'na bağlı ve yeni kurulan Umman Demiryolu Şirketi sorumlu olacak.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.