Türkiye’nin yerel ve global devi 90 yaşında

Türkiye’nin yerel ve global devi 90 yaşında

Türkiye’nin en köklü şirketlerinden Shell Türkiye, 90. yılını kutluyor. 7 Mart 1923 tarihinde akaryakıt ve madeni yağ dağıtımıyla ülkemizdeki faaliyetlerine...

Türkiye’nin yerel ve global devi 90 yaşında

Türkiye’nin en köklü şirketlerinden Shell Türkiye, 90. yılını kutluyor. 7 Mart 1923 tarihinde akaryakıt ve madeni yağ dağıtımıyla ülkemizdeki faaliyetlerine başlayan Shell, günümüzde perakende satışlardan arama ve üretime; kimya, denizcilik ve havacılık satışlarından madeni yağ ihracatına kadar enerjinin her alanında faaliyet gösteriyor.

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Shell’in kuruluşundan beri büyük yatırımlarıyla Türkiye’nin gelişmesindeki en büyük paydaşlardan biri olduğunu belirterek

açıklamalarda bulundu: “Türkiye’ye küresel bir dünya markası olarak geldik, zamanla halkın gönlünde yerel bir değer olduk. Yatırımlarımız Türkiye’nin enerji arzına zenginlik kazandırırken, müşterilerimize en kaliteli ürün ve hizmeti sunmayı da mümkün kılıyor. Doksan yıllık yolculuğumuzda bizi en çok mutlu eden şey müşterilerimizin ve kamuoyunun takdirini kazanmaktı.  Türkiye’deki yolculuğumuz daha uzun yıllar sürecek ve Türkiye ile birlikte büyümeye devam edeceğiz.”

Erdem, Petrol Kanunu’nda değişikliğe gidilmesinin Türkiye’nin enerji ihtiyaçlarına ulaşmasını sağlamak adına gerekli olduğunu ve 1950’lerden kalma bir kanunla bunu başarmanın zor olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren yasanın ardından 10 numara yağ kullanımında veriler ışığında bir azalma olduğunu belirten Erdem, insana ve çevreye zarar veren bu kullanımın ekonomik kayıplarının da önemli olduğunu söyleyerek yaşanan gelişimden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ADR koşullarına geçiş sürecini değerlendiren Erdem,  Shell’in akaryakıt taşımacılığının tamamının ADR standartlarına göre yapıldığını, artık tüm yatırımcıların ADR beklentisinde olduğunu söyledi. Ancak geçiş sürecinin gerçekçi bir ilerleme anlayışı içinde tamamlanması gerektiğine işaret eden Erdem, konunun ekonomik ve fiziksel imkanlarla olan ilişkisinin altını çizdi.

[gallery ids="55544,55545,55546,55547"]

Emre Temiz / LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.