TURİNG'de kayyum anlaşmazlığı bitti

TURİNG'de kayyum anlaşmazlığı bitti

 Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'un Yönetim Kurulu başkanlığına atandığı yeni dönemde, dernek 'kültüre'...

 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'un Yönetim Kurulu başkanlığına atandığı yeni dönemde, dernek 'kültüre' ağırlık vereceğini açıkladı. Portföylerinde 27 bin tablo ve gravür, 15 bin kitap bulunduğunu söyleyen Ulusoy, "Halka açılmayı düşünüyoruz. Bunun için bir müze kurmayı planlıyoruz. Büyük ihtimalle Seyrantepe'de 5-6 milyon lira maliyetle sene sonuna kadar açmış oluruz." dedi.
Önceki hafta derneğin eski Başkanı Dr. Uğur İbrahimhakkıoğlu, yeni yönetimin tepeden inme müdahalelerle iş başına geldiğini iddia etmişti. Bununla ilgili olarak, "Görev değişiminde kimse kimseye kırgın değil." diyen Ulusoy, derneği eski, verimli ve süratli günlerine kavuşturacaklarını söyledi. Turing'in kuruluşu 1923'te Lozan Konferansı Genel Sekreteri Reşat Saffet Atabinen'in öncülüğünde olmuştu. 2003'te Çelik Gülersoy'un vefatı ile başkanlığa Ferit Epikmen gelmişti. 2005'te yeni yasal düzenlemeler sebebi ile İçişleri Bakanlığı, yönetim kurulunu tekrar atamış, başkanlığa Mustafa İsen getirilmişti. 2006 yılında ise yönetim Uğur İbrahimhakkıoğlu başkanlığında bir kayyuma devredilmişti. Mayıs 2011'de ise Başaran Ulusoy ile yeni kayyum dönemi başlamış oldu. Ayasofya Müzesi Başkanı Haluk Dursun da yeni dönemde 1. başkan vekilliğine seçildi. Turing Triptik işletmesi, çoğu sınır kapıları ile büyük şehirlerde açılmış 22 büro ile hizmet veriyor. İşletme, bürolar ve bağlı birimleriyle birlikte toplam 148 personel ile hizmet veriyor. Turing geçici personel ile yılda 300 personele ulaşıyor. İşletmenin 2010 yılı cirosu 17 milyon 597 bin 805 TL. İşletme bürolarında hepsi uluslararası sözleşmelere bağlı olarak; Gümrüklerden Geçiş Karnesi, Uluslararası Taşıt Belgesi, Uluslararası Sürücü Belgesi ve Yabancı Taşıtlar Geçici Giriş Karnesi düzenliyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.