Tüm sorularınızın cevabı 444 9 TAV’da

Tüm sorularınızın cevabı 444 9 TAV’da

Geçtiğimiz yıl hizmete giren TAV Çağrı Merkezi, havayolu yolcularının her derdine çare oluyor. TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, uçuş bilgilerinden...

Geçtiğimiz yıl hizmete giren TAV Çağrı Merkezi, havayolu yolcularının her derdine çare oluyor. TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, uçuş bilgilerinden terminalde unutulan eşyalara kadar her türlü sorunun hızlı bir şekilde çözüme kavuşmasını sağlayan TAV Çağrı Merkezi hakkında bilgi verdi…

TAV İstanbul olarak, yolcuların şikâyet ve taleplerini etkin şekilde karşılayabilmek amacıyla ortak bir telefon numarasından hizmet vermeye başladıklarını söyleyen Ünlü, 444 9 TAV numaralı TAV Çağrı Merkezi’ni sorunların çözümünde önemli bir adım olacağını dile getirdi. Böylece yolcuların istek ve şikâyetlerinin daha etkin şekilde çözümlenmesi ve raporlanmasını sağladıklarını aktaran Ünlü, “TAV İstanbul, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda müşteri memnuniyetinin sürekliliğini sağlamaya ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik yenilikçi ve öncü uygulamalarla başarı çıtasını daha da yükseğe taşıma hedefi kapsamında 15 Şubat 2012’de hayata geçirdiği ve 7/24 prensibi ile yürütülen TAV Çağrı Merkezi uygulaması ile Müşteri Memnuniyeti Yönetimi standartları arasında yer alan ISO 10002 belgesini de almaya hak kazandı. British Standards Institute (BSI) tarafından müşteri ilişkileri yönetimiyle ilgili İstanbul Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hat Terminalleri’ne ait otoparklar ve Genel Havacılık Terminali’ne yönelik istek ve şikayetlerin yönetimini kapsayan değerlendirmeler sonucunda TAV İstanbul olarak, Şikayet Yönetim Sistemi (ISO 10002:2004) sertifikasını aldık” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK TALEP KAYIP EŞYA İÇİN

Çağrı merkezine gelen 17 bin bildirimde en çok bilgi talebinin uçuş bilgi ve kayıp eşyalarla ilgili olduğunu söyleyen TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, kendilerine ulaştırılan bir diğer şikayetin ise özel güvenlik aramaları olduğunu belirtti. “Özel Güvenlik aramaları sırasında güvenlik kontrollerinin  uzun sürmesi ve sıkıcı olması yönünde bildirimlerimiz var” diyen Ünlü, “Uygulanmakta olan güvenlik kuralları ve sıvı kısıtlamaları uygulaması da  yolcuların sıklıkla dile getirdiği konular arasındadır. Bu konu için, Kurumumuz TAV’ın  uygulanmakta olan güvenlik prosedürleri ile ilgili kural koyucu olmadığını belirtmekte fayda görüyorum, Bu kurallar Milli Sivil Havacılık Güvenlik Programı kapsamında  uygulanmakta ve güvenlik ekiplerimiz tarafından itina ile yürütülüyor” diye konuştu.

TAV’DA “PRİMECLASS LOUNGE” KEYFİ

Kimse havayolunda uçuş saatini beklemeyi sevmez. Ancak TAV’ın on yıl önce başlattığı “primeclass Lounge” uygulaması, havayolunda geçirilen zamanı keyfe dönüştürüyor. İlk olarak İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde 2002 yılında açılan “primeclass Lounge”, İstanbul’dan başlayarak Ankara, İzmir ve ardından da Gürcistan, Makedonya ve Tunus’a kadar uzandı. Sundukları yolcu salon hizmetlerinin, bu konudaki deneyimleri ve yolcu beklentilerine göre tasarlandığını söyleyen TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, bu doğrultuda, “primeclass” Lounge’un, modern bir altyapı ve konfora yönelik teknoloji öğeleriyle desteklenerek yenilendiğini söyledi.

TÜM BEKLENTİLERE CEVAP VERİYOR

“primeclass” Lounge’un, yolcuların tüm ihtiyaçlarına anında karşılık verdiğini dile getiren Ünlü, “Butik servis anlayışı ile hizmet veren “primeclass” Lounge’da, TV üniteli masaj koltukları, dinlenme bölümü, özel bar, kişiye özel banyo setlerinin yer aldığı duşlar, bagaj ve özel eşyalar için kilitli dolap hizmeti, kablosuz internet, IPad 2, kişisel kulaklıklı TV ve müzik sistemi, kitaplık, gazete ve dergi alanı bulunuyor. Yeni dekorasyonuyla yolcuların beğenisini kazanan “primeclass” Lounge’da ayrıca, duvarları süsleyen dünyanın farklı şehirlerine ait eskizler yer alıyor. Minimalist tarzın hakim olduğu “primeclass” Lounge dingin atmosferi ile birlikte, sıcak yemek alternatiflerinden suşiye, Akdeniz lezzetlerinden, geleneksel Türk Mutfağı örneklerine, alternatifli tatlı çeşitlerinden, içecek seçeneklerine kadar yenilenen zengin içerikli büfesiyle 7 gün/24 saat uçuş öncesinde yolcuların tüm beklentilerine cevap veriyor” diye konuştu.

53 ÜLKEDE 93 ÖZEL YOLCU SALONU

TAV İşletme Hizmetleri’nin 5 ülkede, 11 havalimanında 20 özel yolcu salonunu işlettiğini hatırlatan Ünlü, deneyimlerini yolcuların konforu için kullandıklarını belirtti. Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “TAV İşletme Hizmetleri, dünya çapında geliştirdiği hizmet ağı sayesinde, TAV tarafından işletilmeyen havalimanlarında  anlaşma yaptığı yolcu salonları ile de 53  ülkede, 93 özel yolcu salonunda hizmetin sürekliliğini devam ettirerek müşteri memnuniyetini artırıyor. “primeclass” Lounge’dan, TAV Passport Kart üyeleri, anlaşmalı banka ve diğer kuruluşların özel müşterileri, uluslararası lounge kart sahipleri, transit ve münferit yolcular faydalanabiliyor. Ayrıca salondan “primeclass” CIP Servis’in karşılama ve uğurlama hizmetinden faydalanan yolcular da yararlanabiliyor.”

ENGELLİLERE EŞİT HİZMET

Türkiye’nin giriş kapısı olan İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen kapsamlı uygulamalar sonucunda, engelli yolcuların her noktada diğer yolcularla eşit koşullarda hizmet alabildiğini söyleyen Ünlü, “Bu doğrultuda yapılan çalışmalar dolayısıyla, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yürütülen “Engelsiz Havalimanı” projesi çerçevesinde belirlenen kriterleri yerine getiren kurumlara verilen ‘Engelsiz Havalimanı Kuruluşu’ sertifikasını almaya hak kazandık. TAV İstanbul olarak projeyi, ulusal ve uluslararası mevzuat ve standartlar göz önüne alınarak oluşturduk” dedi.

ÇALIŞANLARA ENGELLİLERE YÖNELİK DAVRANIŞ EĞİTİMİ VERİLDİ

Proje kapsamında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, İç Hatlar ve Dış Hatlar Terminalleri ile otoparklara yaklaşık 2 bin metretül hissedilebilir zemin uygulaması yapıldığını kaydeden TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “38 adet asansöre Türkçe ve İngilizce kat bilgilerini veren sesli uyarı sistemleri konuldu. 19 adet ankesörlü telefon, tekerlekli sandalye kullanıcıları için uygun yüksekliğe indirildi. Beş adet asistan yardım noktası oluşturuldu. Engellilere yönelik hizmetin etkinliğinin artırılması için 200 çalışana toplam 800 saat  “Engellilere Yönelik Davranış” eğitim verildi. İşitme Engelliler Federasyonu işbirliği yaparak 250 çalışana yönelik planlanan  temel işaret eğitimi verilmesine başlandı. Engelli tuvaletlerin yenilikçi uygulamalar ile yenilendi. Pasaport kontrol noktalarındaki engelli yolcu kontrol bankoları tekerlekli sandalye kullanıcılarının rahat hizmet alabilmesi için uygun yükseklikte dizayn edildi ve yenilendi. Terminal girişlerinde geçiş önceliği ve özel geçiş noktaları oluşturuldu.”

AHL enerjiyi verimli kullanıyor, karbon salınımını azaltıyor

Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir çevre bırakma sorumluluğuyla hareket eden TAV İstanbul, Türkiye’de ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi sertifikasını alan ilk havalimanı işletmesi oldu. TAV İstanbul ACI Europe Karbon Akreditasyonu Programı’nda da izleme seviyesinden azaltma seviyesine yükseldi.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları’nın iştiraki TAV İstanbul, enerji verimliliği ve karbon salımını azaltma yönündeki çalışmalarını sertfikalandırdı. Türkiye’de havalimanı işletmeleri arasında ilk olan ISO 50001 sertifikasıyla İstanbul Atatürk Havalimanı’nda enerji verimliliği için uluslararası standartlarda bir yönetim sistemi oluşturuldu. TAV Havalimanları’nın sürdürülebilirliği tüm iş süreçlerinin odağına koyma misyonu çerçevesinde, karbon salımının azaltılması için de çalışmalar sürdürüldü. Bu çerçevede, Atatürk Havalimanı’nda Airports Council International (ACI) Europe Karbon Akreditasyon Programı’nın “azaltma” seviyesine geçildi. Her iki sertifika düzenlenen törenle BSI Genel Müdürü Özlem Ünsal tarafından TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü’ye verildi.

[gallery order="DESC" columns="2"]

Funda BİNGÖL - LOJİPORT

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.