Trenle kaçakçılığa x-ray önlemi

Trenle kaçakçılığa x-ray önlemi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, kaçakçıların tren vagonlarını kullanmasını engellemek için AB'de de uygulanan bir yöntemi devreye soktu. Gümrüğe yerleştirilen...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, kaçakçıların tren vagonlarını kullanmasını engellemek için AB'de de uygulanan bir yöntemi devreye soktu. Gümrüğe yerleştirilen x-ray cihazıyla trenler durdurulmadan vagonlarda hızlı ve güvenli tarama yapılıyor. Böylece nükleer maddeler dahil her türlü kaçakçılık, seferler durdurulmadan önlenecek. Türkiye'nin ilk tren x-ray sistemi, Van Kapıköy Demiryolu Sınır Kapısı'na 2013'te kuruldu. Sistem sayesinde sınıra gelen trenler hiç durmadan gümrükten geçiş yapıyor. Bu esnada devreye giren tren tarama sistemi x-ray sayesinde vagonların detaylı röntgeni çekiliyor. Yasadışı yollarla yurda sokulmak istenen her türlü ürün, sensörler sayesinde tespit ediliyor.

CANLI ZARAR GÖRMÜYOR

Burada yapılan taramada ise sadece yük vagonları taranıyor, lokomotifler taranmıyor. Sistemin çalışması sırasında kimse zarar görmüyor. Radyasyon yayılmasına karşı yapılan zırhlar ile Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından alınan önlemler, çalışanları ve çevredeki canlıları radyoaktif etkilerden koruyor. Yurda giren bütün yük vagonları X ışınıyla taranıyor. Sistem sayesinde kaçakçılığın önüne geçiliyor.

NÜKLEERE GEÇİT YOK

Van Kapıköy Demiryolu Sınır Kapısı'na, x-ray sisteminin yanı sıra onunla uyumlu çalışan Radyasyon Tespit Sistemi de kuruldu. Bu sistemle de Türkiye'ye sokulmaya çalışılan radyoaktif ve nükleer maddeler tespit edilerek el konuluyor.

SABAH

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum