Toyota üretime ara veriyor

Toyota üretime ara veriyor

2013 yılı ikinci yarısından itibaren seri üretimi başlayacak olan Corolla modeli ile ilgili üretim hatlarındaki gerekli düzenlemeler ve deneme üretimlerine...

2013 yılı ikinci yarısından itibaren seri üretimi başlayacak olan Corolla modeli ile ilgili üretim hatlarındaki gerekli düzenlemeler ve deneme üretimlerine hazırlıkları nedeniyle Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. 05-19 Kasım 2012 tarihleri arasında üretime ara verecek. Toyota Türkiye’den konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada “2013 yılında yeniden üretimine başlanacak Corolla modeli için üretim hatlarımızda gerekli düzenlemeleri yapmak üzere üretime geçici bir süre ara veriyoruz” denildi.  Tüm hazırlıkların  planlar doğrultusunda ilerlediğinin belirtildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Yeni Corolla’nın üretim hatlarımızdan çıkacağı günün heyecanı ile çalışmalarımız ivme kazanıyor. Çalışanlarımızın ve yan sanayimizin gayretleri ile hazırlık sürecimizi en verimli şekilde tamamlayarak, yeni modelimiz Corolla’yı banttan çıkaracağız. 2013 yılı ortalarında seri üretimine başlanacak olan Corolla modeli için 150 Milyon Euro’luk model yatırımı planlandı. Yeni model ile birlikte 800 kişilik ek istihdam oluşacak. İki vardiya olan üretim, Auris modelinin Kasım ayından itibaren İngiltere fabrikasında üretilecek olması sebebiyle, 19 Kasım 2012 tarihinden, Corolla’nın seri üretimi başlayıncaya dek tek vardiya olarak sürdürülecektir. Bu yapıda üretim hızı arttırılarak, Corolla üretimi öncesinde çalışanların hızlı üretime alışmaları sağlanmış olacaktır.”

Tüm dünyada 75’nci yılını kutlayan ve Sakarya’da da faaliyette olan Türkiye’nin lider otomotiv ihracatçılarından Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. 2.500 çalışanı ve 1.2 Milyar Euro yatırımlarıyla, ileri teknoloji ile ürettiği yüksek kaliteli araçların %90’dan fazlasının ihracatıyla, ekonomiye ve topluma katkılarını sürdürmeye devam edecektir.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.