Tofaş'ta iş yavaşlatma eylemi

Tofaş'ta iş yavaşlatma eylemi

Bursa'daki fabrika bahçesinde toplanan bir grup işçi, iki kişinin işten çıkarıldığı iddiasıyla oturma eylemine başladı.

Bursa'da, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. tesislerinde bir grup işçi, geçen ay üretimin durmasına yol açan eyleme katıldığı gerekçesiyle iki kişinin işten çıkarıldığını ileri sürerek, oturma eylemi başlattı. Alınan bilgiye göre, fabrika bahçesinde toplanan yaklaşık 150 kişi, 16.45-06.45 vardiyasında çalışan iki kişinin işten çıkarıldığını iddia etti. Daha sonra oturma eylemi başlatan bu kişiler, yönetimi protesto ediyor. Fabrika içinde de bazı işçilerin durumu protesto ettiği, boyahane bölümünde iş yavaşlatma eylemi başlatıldığı öğrenildi.

''YENİDEN İŞE ALINSINLAR''
Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Çelik İş Sendikasının Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.'de işten çıkarılan iki kişinin yeniden işe alınmasını istedi. Çelik İş yöneticileri, fabrikada iki kişinin işten çıkarılması nedeniyle oturma eylemi başlatan işçilerlerle görüştü. İşçilerin eylemine zaman zaman bazı mesai arkadaşları da katıldı.Sendikanın Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Akyel, görüşme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Tofaş'ta geçen ay sekiz gün süren iş bırakma eyleminin ardından 3 bin 500 kişinin Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası'ndan istifa ederek Çelik İş Sendikası'na geçtiğini söyledi.

Çoğunluk elde edildiği için Tofaş'ta yetkili sendikanın Çelik İş olduğunu dile getiren Akyel, şöyle konuştu: "Dün akşam itibarıyla iki arkadaşımızın iş akdi, sudan bahanelerle feshedilmiştir. Gerçek bir sebebi yoktur, temelinde yatan gerçek, buradaki sendikal tercihleridir. Anayasa ve kanunlar açıktır. Hiçbir arkadaşımızın iş akdi, sendikal tercihinden dolayı feshedilemez. Bunun için burada mücadele başlatıyoruz. Bu arkadaşlarımızın hiçbir suçu günahı yok. Arkadaşlarımızın işlerine dönmelerini talep ediyoruz çünkü iş verimliliğinde herhangi bir problemleri yok, disiplin suçları yok."

Akyel, işçi temsilcilerinin, fabrika yönetimiyle görüşmesinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.