TCDD: Çorlu’da kusurumuz yok

TCDD: Çorlu’da kusurumuz yok

Kazada yaşamını yitiren Fethiye Yıldız’ın çocuklarının açtığı tazminat davasına, demiryolu ulaşım hizmetlerini yürüten TCDD Taşımacılık tarafından gönderilen dilekçede “Şirketin ya da çalışanlarının kusur ve ihmali bulunmamaktadır” dendi.

25 kişinin yaşamını yitirdiği, 340 kişinin de yaralandığı Çorlu’daki tren kazasına ilişkin açılan davalar sürüyor. Kazada yaşamını yitiren Fethiye Yıldız’ın çocuklarının açtığı tazminat davasına, demiryolu ulaşım hizmetlerini yürüten Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık Anonim Şirketi (AŞ) tarafından gönderilen dilekçede “Şirketin ya da çalışanlarının kusur ve ihmali bulunmamaktadır” dendi

Çorlu’da, geçen yıl 8 Temmuz’da meydana gelen tren kazasında 25 kişi hayatını kaybetmiş 340 kişi de yaralanmıştı. Hayatını kaybeden 25 kişiden biri de 59 yaşındaki Fethiye Yıldız’dı. Yıldız’ın çocukları Özkan Yıldız ve Özay Duran, TCDD’ye başvurarak, 100’er bin TL tazminat talebinde bulundu.

TCDD yanıt vermeyince TCDD Genel Müdürlüğü ile TCDD Taşımacılık AŞ’ye de tazminat davası açıldı. Dava için TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından gönderilen dilekçede, “Şirketin ya da çalışanlarının herhangi bir kusur ve ihmali bulunmamaktadır. Bu nedenle kaza sebebiyle müvekkil şirketin sorumlu tutulabilmesi hukuken ve fiilen imkânsızdır” ifadesi kullanıldı.

İsmail SAYMAZ – HÜRRİYET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum