TAV, 306 milyon TL temettü dağıtacak

TAV, 306 milyon TL temettü dağıtacak

TAV Havalimanları, geçen yıl cirosunu yüzde 9 artışla 983 milyon Euro’ya, net kârını ise yüzde 64 yükselterek 218 milyon Euro’ya çıkardı. 2014...

TAV Havalimanları, geçen yıl cirosunu yüzde 9 artışla 983 milyon Euro’ya, net kârını ise yüzde 64 yükselterek 218 milyon Euro’ya çıkardı.

2014 finansal sonuçlarını açıklayan şirketin, bu gelişme üzerine 306 milyon lira temettü dağıtılmasını teklif edeceği öğrenildi. 2014’te hizmet sunduğu yolcu sayısını 95 milyona ulaştıran şirketin İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, yurtdışı operasyonlarında da büyümeyi sürdüreceklerini söyledi. Suudi Arabistan’daki Medine Havalimanı’nda geçen yıl yüzde 22’lik yolcu büyümesine ulaştıklarına dikkat çeken Şener, “Yakında hizmete alacağımız yeni terminal binası ile Medine’de kesintisiz büyüyeceğiz. Keza Gürcistan ve Makedonya’daki havalimanlarımızda hızlı büyümemiz 2014’te de devam etti. 2013 sonunda Zagreb Havalimanı’nı işleten konsorsiyuma yüzde 15 ortak olarak havalimanı portföyümüzü Doğu Avrupa’ya doğru genişletmiştik. Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletindeki LaGuardia Havalimanı’nın işletmesi için 2014’te verdiğimiz teklifin sonucunu ise bu yıl almayı bekliyoruz.” dedi. 14 havalimanı işleten TAV’ın hizmet şirketleri ise 39 havalimanında tüketiciyle buluşuyor.

(Zaman)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.