Tam elektrikli tır Tesla Semi siparişi verenlerin arasına FedEx de eklendi

Tam elektrikli tır Tesla Semi siparişi verenlerin arasına FedEx de eklendi

Lojistik devi Fortune 100 üyesi FedEx, Tesla'nın çevreci tırını sipariş eden kitlenin arasına atladı.

En büyük 100 firma arasında yer alan ve Tesla'nın tam elektrikli tırı Semi'ye ilgi duyup sipariş veren son firma da FedEx oldu. Pazartesi günü yapılan açıklamada lojistik devi, Tesla Semi 2019 yılında üretime girdiğinde 20 adet satın alacağını belirtti. 

Hangi modeli alacağını tam olarak belirtmeyen FedEx, eğer Semi'nin standart modelini alırsa 300 millik bir menzile sahip olacakken bir üst modeli tercih ederse bu menzil 500 mile çıkacak. 

FedEx yetkilisi Mike Ducker, yaptığı basın açıklamasında "FedEx uluslararası taşımacılık ağında inovasyon ve çevreci hareketlere elinden geldiğince katkı sağlamaya ve uyum sağlamaya çalışmıştır." "Bu yeni tırlara yaptığımız yatırım hem kara yollarının daha güvenli hale gelmesi hem de çevreye verilen zararın azaltılması yönündeki çabalarımıza katkı sağlayacak." dedi.

Kasım ayında tanıtılan Tesla'nın tam elektrikli tırı Semi, o zamandan beri firmalardan gelen ön sipariş rakamlarıyla etkilemeyi başardı. Pepsi, Sysco, Walmart gibi devlerin yanı sıra DHL gibi lojistik firmaları da yeni araca ilgi duydu. En büyük sipariş ise şimdiye kadar yine bir lojistik devi UPS tarafından 125 Tesla Semi olacak şekilde verildi. 

Tesla Semi'ye olan ilgi, elektrikli tırın eşdeğeri dizel tırlara kıyasla yakıt ve bakım alanında ciddi tasarruflar sağlamasından kaynaklanıyor. DHL Tedarik Zinciri başkanı Jim Monkmeyer'in yaptığı açıklamda firmanın Tesla Semi'ye olan ilgisi şu şekilde açıklanıyor: "Dizel bir tır ile Tesla Semi arasında satın alırken var olan fark, yakıt ve bakım giderleri hesaba katıldığında iki yıldan kısa bir süre içerisinde rahatlıkla kapatılacak."

Elon Musk'ın en yeni Twitter açıklamasına göre, Tesla Semi tahminen ilk tanıtımda açıklanan donanımsal özelliklerin bile üzerinde bir performans gösterecek. Bu bilginin 2019 yılında menzil artışı mı yoksa performans olarak mı bize döneceğini kesin olarak öğreneceğiz.

Technotoday

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.