Süper hızlı trenle Ankara-İstanbul 1.5 saat

Süper hızlı trenle Ankara-İstanbul 1.5 saat

İstanbul-Ankara arasını 350 kilometre hızla 1.5 saate düşürecek 'Sürat Hızlı Tren' projesi, AK Parti'nin beyannamesinde yer aldı. Seçimlerden sonra hızlandırılacak proje ile ulaşım alanında yeni bir kapı daha aralanacak

Türkiye mega projeleri sürdürüyor. 13 yılda birçok dev projeyi Türkiye'ye kazandıran AK Parti, son olarak seçim beyannamesine bir büyük proje daha ekledi. Seçim sonrasında İstanbul-Ankara arası yolculuğu 1.5 saate indirecek çok yüksek hızlı tren hattı için çalışmalar bitirilecek. 'Demiryolu otobanı' niteliğindeki hattın uzunluğu 414 kilometre olacak. Ankara Sincan'dan İstanbul Halkalı'ya kadar uzanacak yüksek teknoloji gerektiren hattın yaklaşık 5 milyar dolara mal olacağı ifade ediliyor. Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçirilecek, dünyanın en hızlı tren akslarından biri olacak 'Sürat Hızlı Tren' projesi, Türkiye'de ulaşım alanında yeni bir kapıyı aralayacak.

350 KİLOMETREYE ULAŞACAK

Çift Hat-Elektrikli-Sinyalizasyon sistemiyle hizmet verecek proje için fizibilite çalışmaları tamamlandı. Bu proje; diğer yüksek hızlı tren hatlarından çok daha hızlı olacak. Şu anda hizmet veren Ankara-Eskişehir-İstanbul güzergahlarındaki yüksek hızlı trenlerin maksimum hızı saatte 250 kilometre. Sürat Hızlı Tren projesindeki hız saatte 350 kilometreye ulaşacak. Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün 2011'in ikinci yarısında çalışmalarına başladığı hattın proje çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi. Hat için harita ve zemin etütleriyle ÇED çalışmaları bitti. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri alınarak güzergahın gerekli yerlerinde revizyonlar yapıldı.

KAPIKULE'YE BAĞLANACAK

Ayaş'tan Mudurnu Vadisi'ne doğru uzanacak proje, Kocaeli'nden itibaren Kuzey Marmara Otoyolu güzergahını takip edecek. Tren, 3'üncü köprü üzerindeki raylı sistemi kullanarak İstanbul Boğazı'nı aşacak. Son durağı Halkalı olan tren, Kapıkule Sınır Kapısı'na kadar uzanan demiryolu projesiyle entegre edilecek.

SABAH
LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.