Sınırda akıl almaz sahtecilik

Sınırda akıl almaz sahtecilik

Suriye'ye yardım amaçlı gönderilen zeytin ve zeytinyağı gibi ürünlerin bidonlarına kaçak yakıt doldurulup geri Türk sınırına sokuluyor. Bunun önüne...

Suriye'ye yardım amaçlı gönderilen zeytin ve zeytinyağı gibi ürünlerin bidonlarına kaçak yakıt doldurulup geri Türk sınırına sokuluyor. Bunun önüne geçmek isteyen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 20 kişilik bir ekip kuracak.

Yardım kuruluşlarının Suriye’ye bidonlarla yaptığı yardımların kaçak akaryakıt olarak Türkiye’ye geri geldiği ortaya çıktı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Suriye’ye bidonlarla zeytin ve zeytinyağı gibi yardımların gittiğini belirterek, “Bunlar boşalınca akaryakıt kaçakçılarına yarayacak araca dönüşüyor” dedi. Bunun önüne geçmek için önlem aldıklarını belirten Yazıcı, “Ya bidonlarla yardım gitmeyecek ya da büyük bidonlar kullanılmayacak” açıklamasını yaptı.

BİR YERE BOCA EDİYORLAR

Enerji Gazetecileri ve Medya Derneği’nin (EGAD) düzenlediği sohbet toplantısına katılan Yazıcı, bazı araçların gümrükten günde 4-5 kez giriş çıkış yaptığına dikkat çekti. Bakan Yazıcı, “Herhalde getirdiklerini bir yere boca ediyorlar. Habur’daki bir incelemem sırasında 10 ayda bir aracın ülkeye 920 kez giriş çıkış yaptığını fark ettik. Biz de bunu sınırlandırarak bir araç ayda ancak 4 kere giriş çıkış yapabilir kararı aldık” dedi.

KAÇAĞA 20 KİŞİLİK TİM

Kaçak akaryakıta karşı mücadeleci kuruluşlardan 20 kişilik özel tim oluşturulacağını açıklayan Yazıcı, “Bu ekip merkezde çalışacak. Taşrada mücadeleci kurumlarla işbirliği yapacak. Masrafları da EPDK tarafından karşılanacak” dedi. Bakanlığın verilerine göre ilk 10 aylık dönemde ise Türkiye genelinde 130 milyon lira değerinde 52 bin ton kaçak akaryakıt yakalandı.

YAZICI: OLASI GÖRÜNMÜYOR

Bakan Yazıcı, 2004 yılında MGK’da alındığı iddia edilen kararla ilgili de “Değişik kurumların kendi görevi dışında faaliyet icra ettiği gözönüne alındığında birçok sıkıntı çektik. Ama süreci sabırla metanetle yürüttük. Böyle birşeyin olası olduğunu düşünmüyorum. Haklı olan üstündür, sürecin yapısını dikkate alınca Ergenekon eylemlerinin yaygın olduğu bir süreçti” dedi.

Hürriyet

LOJİPORT

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.