Sesten hızlı ama sessiz uçak

Sesten hızlı ama sessiz uçak

Sesten hızlı uçacak ancak sonik patlama yerine sadece 75 desibel ses çıkartacak olan Supersonic 'X-Plane'in tasarım, imalat ve test edilmesini kapsayan sözleşme NASA ile Lockheed Martin/Skunk Works® arasında imzalandı.

Sesüstü hızlarda ve düşük gürültü seviyesinde supersonic havayolu uçuşlarını gerçeğe dönüştürmeyi hedefleyen X-Uçağı (X-Plane)  projesi 2 Nisan'da imzalandı. 31 Aralık 2021 tarihine kadar geçerli olacak sözleşmenin Maliyet+Teşvik rakamı  toplamı 247.5 milyon dolar olacak.  

SESTEN HIZLI AMA SESSİZ

NASA'nın Sessiz Supersonik Teknoloji (Quiet Supersonic Technology/QueSST) uçağı X-Plane, 55 bin feet irtifada, 940 mil/saat hızla hareket edecek. Bu esnada sonik patlama yerine bir otomobil kapısının kapanması kadar (75 desibel) ses çıkaracak.

Dünya çapında yolcuların supersonik ticari seyahat yapabilmesine imkan sağlayacak olan proje ticari supersonik gürültü standardı oluşturulmasına da yardımcı olacak.

Kaliforniya, Palmdale'deki Lockheed Martin Skunk Works tesislerinde inşa edilecek uçağın ilk uçuşu 2021 yılında gerçekleştirilecek.

2022 yılı ortalarından itibaren seçkin ABD şehirleri üzerinde X-Uçağı'nı uçuracak olan NASA, yeni ses temelli kurallara göre ticari kargo ve yolcu pazarının sesten hızlı seyahatle tanışmasını sağlayacak.

Kokpitaero

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.