Range Rover "cennetin kapısı"nı araladı

Range Rover "cennetin kapısı"nı araladı

Range Rover Sport, çılgın bir deneme sürüşü yaparak Tianmen Dağı'nda bulunan Cennetin Kapısı'na çıkan 999 basamağı çıkan ilk araç oldu.

Otomotiv dünyasında her zaman çılgın denemeler, riskli test sürüşleri olmuştur. İnsana genelde “Yok artık” dedirten bu denemeler; çalışmanın öznesi olan otomobilin gücünü, hızını, manevra kabiliyetini ya da bambaşka bir özelliğini gözler önüne sermeyi amaçlar. Land Rover da geçtiğimiz günlerde yeni modeli Range Rover Sport’un tanıtımı için Tianmen Dağları’nın zorlu yol koşulları içerisinde imkansız denebilecek bir gösteri yaptı.

Tianmen Dağı ve Cennetin Kapısı

Çin’in Hunan Eyaleri’nde bulunan Tianmen Dağı, bölgenin en turistik yerlerinden. 99 sert virajdan oluşan zorlu yoluyla çıkılan zirve; Tianmen Mağarası ya da bilinen adıyla Cennet Kapısı’nın bulunduğu yer. Doğal bir taş kemer görünümündeki Cennet Kapısı; sonsuzluğa açılıyormuş gibi görünen, mitolojik bir hava taşıyan bir geçit. Ölümlü dünya ile tanrıların dünyası arasında bir bağlantı olduğuna inanılan kapıya, yamacın sarplığı nedeniyle uzun süre ulaşılamamış. Bugün ise en tepede 45 dereceye ulaşan, 999 basamak ile ziyaretçiler zirveye çıkabiliyor. Nefis bir manzara, büyüleci bir görsellik ve zorlu yol koşulları. Range Rover’ın denemesinin yapıldığı yerin özeti bu.

Bugüne kadar Heaven’s Gate merdivenlerine kadar giden “Dragon’s Road” isimli yolda çeşitli deneme sürüşleri yapılmış tabii. Tepeden bakıldığında bir ejderhayı anımsatan, 99 çok keskin virajdan oluşan 11 km’lik yol başlı başına bir risk. Ancak bugüne kadar hiçbir araç o çılgın merdivenleri çıkmayı denememiş elbette. Range Rover Sport için yapılan denemede ise amaç; o deli yoldan hızla gelip 999 basamağı çıkarak zirveye ulaşmak.

Range Rover Sport, iki dünyayı birleştiren bir otomobil. Off-road aracın gücüyle bir spor aracın performansını birleştiriyor. Dolayısıyla önce Dragon’s Road üzerinde manevra kabiliyetini ve yol becerilerini göstermek sonra da Heaven’s Gate basamaklarıyla off-road performansını anlatmak aslında ürün için oldukça etkili, bir taşla iki kuş vuran bir fikir.

Direksiyonda Formula Sürücü Ho-Ping Tungrange-rover-3.png

Peki, 99 keskin virajı alıp 45 dereceye varan 999 basamağı kim çıkabilir? Deneme sürüşünün koltuğunda oturan isim alanında oldukça yetkin bir isim: Ho-Pin Tung. Le Mans 24 saat yarışlarının kazananı ve Formula E’de Jaguar sürücüsü olan sürücü; bu denemeyi heyecanla karşılamış ve hayatındaki en zor sürüşlerden biri olduğunu söylüyor zira başarıya ulaşıp ulaşamayacağını önceden kestiremediğini belirtiyor.

Macera İngiltere’de başlıyor. Buradaki Jaguar Land Rover test biriminde Ho-Pin ve teknik ekip, çeşitli hesaplar ve kitaplar yapıyorlar. Çin’de onları bekleyen basamaklar için özel bir test modeli geliştiriliyor. Ancak, elbette yapılacak sürüşün tüm aşamalarını önceden deneme imkanı olamıyor. Dolayısıyla ekip, başarıdan emin olmadan “Dragon Challenge” adı verilen etkinlik için Çin’e doğru yola çıkıyor.

İki Aşamalı Zorlu Bir Parkur

Performansın ilk aşaması olan yolda genelde turist otobüsleri var. Bu otobüslerin sürücüleri yolun zorluklarından ve burada çok dikkatli ve yavaş (en fazla 40km/s) sürmek zorunda olduklarından, küçük bir hatanın ölümcül bir kazaya yol açabileceğinden bahsediyor. Range Rover Sport, ilk aşamanın 99 dönemecini, oldukça yüksek bir hızla tereyağından kıl çeker gibi tamamlıyor.

range-rover-4.png

İkinci aşama ise basamaklar. Uzmanlar ve bölgeyi bilen sürücülerin ağız birliği etmişcesine yaptığı tek yorum var: İmkansız! Aracı basamaklardan çıkaracak olan Ho-Pin ise endişeli görünüyor. Ancak, üçlü motoru ve off-road moduyla Range Rover Sport, bu aşamayı da başarıyla tamamlıyor.

Sonuç olarak, araç 99 viraj ve 999 basamaktan oluşan parkuru, basamakların başındaki yavaşlama ile birlikte 22 dakika 41 saniyede tamamlamış oluyor. Bu da Range Rover Sport’u Dragon Challenge’ı tamamlayarak Heaven’s Gate basamaklarını ilk çıkan araç olarak tarihe geçiriyor. Oldukça etkileyici bir sonuç, izlemesi ise bir o kadar heyecan verici.

Bigumigu

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.