Pirelli Türkiye’de yola kârlı çıktı

Pirelli Türkiye’de yola kârlı çıktı

Ocak-Haziran döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine oranla cirosunu yüzde 10 artıran Türk Pirelli, faiz ve vergi öncesi karını da yüzde 100 artırdı....

Pirelli Türkiye’de yola kârlı çıktıOcak-Haziran döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine oranla cirosunu yüzde 10 artıran Türk Pirelli, faiz ve vergi öncesi karını da yüzde 100 artırdı. Son 5 yılda cirosunu yüzde 8, karlılığını da yüzde 57 artıran Türk Pirelli, haziran sonu itibariyle faiz ve vergi öncesi karını 61 milyon TL’ye çıkardı.

CEO Mete Ekin, bu yıl Türkiye lastik pazarında yüzde 3 büyüme öngördüklerini belirtirken, premium segment ve kış lastiklerindeki büyümenin de etkisiyle yılı yüzde 8’lik artış ve 1.3 milyar TL’lik ciroyla tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye lastik pazarının yaklaşık 21 milyon adet olduğunu belirten Ekin, “Otomotiv pazarının yüzde 50’lik diliminin 15 inç jant ve üzerindeki araçların oluşturduğunu düşündüğümüzde, premium segmente yönelik stratejimizin doğru olduğunu gördük. İlk 6 ay sonunda elde ettiğimiz rakamlar da bunun bir göstergesi” dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.