"Oynamaya niyeti yoksa oynamasın"

"Oynamaya niyeti yoksa oynamasın"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobilin ‘ticari intihar’ olacağını söyleyen Koç Holding Başkanı Mustafa Koç’a, “Oynamaya...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobilin ‘ticari intihar’ olacağını söyleyen Koç Holding Başkanı Mustafa Koç’a, “Oynamaya niyetin yoksa ‘Ben oynamayacağım’ dersin olur biter. Başkası oynar” karşılığını verdi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle bir araya gelen Ergün, otomotivin markalaşmanın peşini bırakmaması gerektiğini vurgulayarak, elektrikli araçlarda markalaşma konusunda geç kalınmadığını söyledi. Ergün şöyle devam etti: “Biz sektöre, ‘siz yapın biz önünüzü açalım kardeşim’ diyoruz. Yani sektör, ‘Ben adım atmak istiyorum, yerimi açın’ dediği zaman biz yerini açıyoruz ama ‘yerim dar’ diyorsun, yerini açıyoruz, sonra da ‘yenim dar’ diyorsun. Bu da şunu gösteriyor. ‘Yerim mi dar, yenim mi dar’ tartışmasını bir kenara bırak. Senin oynamaya niyetin var mı yok mu? Onu söyle. De ki ‘Benim oynamaya niyetim yok.’ Hiç ‘Yerim dar, yenim dar’ deme. Oynamaya niyetin yoksa ‘Ben oynamayacağım’ dersin olur biter. Başkası oynar. Sen oynamazsan başkası oynar.”

20 yılın üzerinde 2 milyonun üstünde araç olduğunu dile getiren Ergün, hurda araç teşvikinde zorlayıcı yani vergiye dönük çalışma, verilecek teşvik ve hibrit, elektrikli araç sektörünün güçlenmesine katkı sağlayacak bir model üzerinde çalıştıklarını söyledi.

RADİKAL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.