Otomotiv yan sanayicilerine Çin’den üretim teklifi

Otomotiv yan sanayicilerine Çin’den üretim teklifi

Global olarak hızla büyüyen Çin otomotiv endüstrisi, nitelikli ve kaliteli tedarik sanayi için Türk firmaları tercih ediyor. Çin’in yeni otomotiv üretim...

Global olarak hızla büyüyen Çin otomotiv endüstrisi, nitelikli ve kaliteli tedarik sanayi için Türk firmaları tercih ediyor. Çin’in yeni otomotiv üretim üssü olacak Shenyang Endüstri Bölgesi’nde 2016 yılında bir milyon 200 bin adet araç üretimi beklenirken, bu bölgede üretim yapan ana sanayilere Türk otomotiv yan sanayiinin tedarik sağlaması için yatırım bekleniyor.

Bu amaçla Shenyang Belediye Başkanı Gu Chunming, beraberindeki 10 kişilik Çinli heyet ile birlikte Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği’ni (TAYSAD) ziyaret etti. Ziyaret sırasında gerçekleşen ikili görüşmelerde TAYSAD üyesi 23 firma temsilcisiyle Çinli heyet arasında işbirliği fırsatları masaya yatırıldı. Shenyang Belediye Başkanı Chunming, endüstri bölgelerinde otomotive büyük önem verdiklerini ve daha da geliştirmek için çalıştıklarını anlattı. Halen BMW, GM, Brilliance Jinbei ve Brilliance Zhonghua gibi markaların Shenyang bölgesinde otomotiv üretimi yaptığını hatırlatan Chunming, “2016’da otomobil ve ticari araçlarda bir milyon 200 bin üretim hedefliyoruz. Bunun için tedarik sanayimizi güçlendirmemiz gerek. Türk yan sanayiinin gücünü, kalitesini biliyoruz. Bölgemizde yatırıma davet ediyoruz. Kamu olarak elimizden gelen desteği sunacağız.” diye konuştu.

TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu ise Türk otomotiv yan sanayiinin güçlü marka niteliğine ulaştığının, Çin’den gelen teklifler çerçevesinde görüldüğünü vurguladı. “Artık aranan marka olduk. Kalitemizi dünyaya kanıtladık. Otomotivde küresel oyuncu olmak isteyen Çin, Türk markasıyla büyümek istiyor. Üyelerimiz de hızla büyüyen ve yakın gelecekte otomotiv endüstrisinde etkinliğini artıracak olan Çin’de yatırım imkânlarını değerlendirecektir. Firmalarımız hızla küresel oyuncu olma yolunda ilerliyor.” diyen Dudaroğlu, dünyanın dört bir yanından benzer işbirlikleri talebi aldıklarının altını çizdi. Dudaroğlu, konuk heyete Türkiye’de üretim avantajlarını da aktararak Çinli firmaları yatırıma davet etti.  Ziyaret esnasında, TAYSAD ve Shenyang Eyaleti temsilcileri arasında imzalanan iyiniyet anlaşması ile uzun vadeli bir işbirliğinin de adımı atıldı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.