Otoda 2017’de eller havaya

Otoda 2017’de eller havaya

Dev otomotiv ve teknoloji firmalarının ‘otonom’ yani sürücüsüz otomobillere yönelik çalışmaları tüm hızıyla sürerken, ilk resmi adım ABD’li...

Dev otomotiv ve teknoloji firmalarının ‘otonom’ yani sürücüsüz otomobillere yönelik çalışmaları tüm hızıyla sürerken, ilk resmi adım ABD’li General Motors’tan (GM) geldi. Şirketten yapılan açıklamaya göre eller serbest (hands-free) olarak kullanılabilecek otomobil teknolojisi 2017’de GM’in otomobillerinde yer alacak.

‘Super Cruise’ adındaki bu teknolojiyle beraber sürücüler araçta bulunan özel sensörlerle sayesinde direksiyonu tutmadan otomobillerini kullanabilecek. Buna ek olarak söz konusu teknoloji araçlarında kendi aralarında iletişim kurmasını sağlayabilecek. Kurulan bu iletişim sayesinde araçlar, diğer araçlardan aldıkları bilgiye göre yolda gerçekleşen durumlara göre önlem alabilecek. GM bu teknolojinin ilk olarak 2017 model Cadillac CTS modelinde kullanılacağını duyurdu.

İHTİYAÇ VAR

General Motors CEO Mary Barra, müşterilerin bu tip teknolojileri artık araçlarda görmek istediklerini ve bu yüzden sürücüsüz otomobil üzerine çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. Barra, “Super Cruise teknolojisi, ABD dışındaki otomobillerde de yer alacak. Özellikle Çin ve Avrupa ülkeleri gibi trafik kazalarının yoğun yaşandığı yerlerde bu teknolojiye ihtiyaç var. Teknoloji ve inovasyonla beraber daha güvenli bir sürüş sunacağız” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.