"OMSAN geldi, sizleri de bekliyoruz"

"OMSAN geldi, sizleri de bekliyoruz"

Omsan Lojistik’in TCDD Taşımacılık AŞ’den lokomotif ve vagon kiralamasına ilişkin sözleşme öncesi konuşan Bakan Arslan, “Biz süreci kolaylaştırırız, yolu açarız ama önemli olan özel sektörün de burada yer almasıdır” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bakanlıkta düzenlenen, TCDD Taşımacılık AŞ ile OMSAN Lojistik  AŞ arasında lokomotif ve vagon kiralanmasına ilişkin işbirliği protokolü imza  törenine katıldı.

TCDD Taşımacılık AŞ'nin 1 Ocak'tan itibaren fiilen faaliyete  başladığını anımsatan Arslan, "Şimdi de demiryollarında ülkemizin ilk özel sektör  şirketiyle tanışıyoruz. OMSAN Lojistik AŞ, Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne  başvurması sonucunda 'ilk özel demiryolu tren işletmecisi' statüsüne sahip şirket  oldu. Şirket, TCDD Taşımacılık AŞ'den  Demirdağ-İskenderun parkurunda yapılacak  cevher taşımalarında kullanılmak üzere 15 adet elektrikli lokomotif ve 350 adet  cevher vagonu kiraladı." diye konuştu.

Özel sektöre serbestleşme çağrısı

Özel sektör şirketlerinin demiryollarının serbestleşme süreciyle  yakından ilgilenmesini mutlulukla karşıladıklarını bildiren Arslan, sözlerini  şöyle sürdürdü:

"Adil rekabet koşulları ve sağlıklı işleyen bir yapıyla serbestleşmesi  tamamlanmış bir demiryolu pazarının oluşması için çalışıyoruz. Ancak bu noktada  artık her şeyi devletten beklemeyeceğiz. Bundan sonra demiryolları sektörünün  büyütülmesinde özel demiryolu tren işletmecileri de  sorumluluk alacak. Birçok  sektörden birçok firma bu süreçle ilgileniyor. Biz süreci kolaylaştırırız, yolu  açarız ama önemli olan özel sektörün de burada yer alması, elini taşın altına  koyması ve sektörün büyümesini hep beraber gerçekleştirmemiz. Havacılık sektörü  de elini taşın altına koyuyor zannediliyordu ama THY olağanüstü büyüdü, dünya  devi oldu. Özel sektör şirketleri de dünya çapında iş yapabilir hale geldiler.  Demiryolu sektörünü de böyle bir gelecek bekliyor.  Özel sektörün de sorumluluk  alarak bu işin içinde yer almasını özellikle istiyoruz. Çünkü, hep birlikte daha  güçlü demiryolu sektörünü gerçekleştirmemiz çok daha kolay."

Arslan'ın konuşmasının ardından OMSAN Lojistik AŞ Genel Müdürü Mehmet  Hakan Keskin ve TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Veysi Kurt tarafından protokol  imzalandı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.